A filmforgatások nem veszélytelenek, hiszen rengeteg kelléket, technikai eszközt kell kicipelni az utcára, nehéz reflektorokat kell lehetetlen helyre tenni, hogy a rendező és az operatőr által megálmodott képen a fény abból az irányból érkezzen, ahonnét elképzelik. Most a Keleti pályaudvar tetejére akartak lámpát tenni, de baleset történt.

Összepakoltak a forgatás után

Információink szerint éppen vége volt egy filmforgatásnak a Keleti pályaudvaron, amikor kedd este a stáb egy emelőkosaras teherautó segítségével valamilyen filmes kelléket emelt le a pályaudvar tetején lévő teraszról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megbillent a daru

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A teraszra dőlt a daru

A művelet már szinte befejeződött, amikor a talpakon álló teherautó jobbra megbillent és a daru az emelőkosárral együtt a teraszra, illetve annak korlátjának dőlt.

Levegőbe emelkedtek a darusautó kerekei

Daruval emelték le a darut

A fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, daru segítségével hajtották végre a műszaki mentést, megemelték a kosarat, majd csörlővel visszahúzták a darut egyenesbe.

Tűzoltók hada vonult ki segíteni

Nem sérült meg senki

Mivel a kosárban szerencsére nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt. Színészek sem voltak ekkor már a közelben, így szerencsére mindenki biztonságban hazamehetett a forgatás után. Arról nem érkezett hír, hogy melyik filmhez rögzítettek képanyagot kedd este a Keletinél. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kötéllel fogták a kibillent darusautót

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.