Szerda délelőtt baleset történt Herceghalomnál, az M1-es autópályán. 11 kilométeres torlódás alakult ki, emiatt a vonatpótló buszok közlekedése is változik. Van olyan busz, amely egyáltalán nem is közlekedik.

Baleset az M1-en

Az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, Herceghalom térségében a 23-as km-nél egy teherautó pótkocsija felborult. Egy sáv járható, a torlódás elérte a 11 km-t, aki teheti, Bicskénél letérve, majd Biatorbágynál visszatérve az 1-es főúton kerüljön – írja szerda délelőtt az utinform.hu.

Figyelmeztet a MÁV

Baleset történt az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, Herceghalom térségében, ennek következtében torlódás alakult ki az autópályán. A közútkezelő tájékoztatása szerint várhatóan huzamosabb ideig tart a torlódás és a műszaki mentés – írja a MÁV.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Késnek a pótlóbuszok

Emiatt a győri fővonali pótlóbuszok közül az eredetileg az M1-es autópályán és 1-es főúton közlekedő járatoknál jelentősen hosszabb menetidőre, késésekre kell számítani, ez érinti a Budapest-Kelenföld és Tatabánya közötti közvetlen IC-pótlóbuszokat, valamint a Biatorbágy és Tatabánya között köztes megállás nélkül közlekedő X10-es pótlóbuszokat.

S10 pótlóbusz

Továbbá az autópálya lezárása miatt az 1-es főúton és a környező alsóbbrendű utakon is torlódások alakultak ki, ezért az S10-es pótlóbuszok esetében is hosszabb menetidőre kell számítani.

Bizonytalan a csatlakozás

A közúti torlódások és a terelt hosszabb útvonal miatt nagyobb késéssel közlekedő pótlóbuszokról a csatlakozást nem biztosítják, hogy a vonatok önálló útvonalán a menetrend kiszámítható maradjon.

Nem közlekednek

A kialakult jelentős késések miatt az IC-pótlóbuszok nem közlekednek a torlódás megszűnéséig, illetve a közúti forgalom helyreállításáig. Az utasok a teljes útvonalukon közlekedő nemzetközi (Railjet, EuroCity) vonatokkal utazhatnak Tatabánya és Budapest-Kelenföld között.

Gázolt a vonat

A Déli pályaudvarról Nagykanizsára 7:35-kor elindult Tópart InterCity (IC 842) elgázolt egy embert Érd alsónál. A helyszínelés ideje alatt- várhatóan 10-11 óráig- csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Nagytétény és Tárnok között, emiatt 10-20, esetenként 20-40 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon – írja a MÁV.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késések várható

A balesetben érintett IC után haladó, a Déli pályaudvarról Martonvásárra 7:40-kor elindult Z30-as vonat (4622) várakozik, a menetideje 30-40 perccel nőhet. A helyszínelés végéig Tétényligetnél és Érd alsón a vonatok az első vágányon állnak meg.

Elsodorta a vonat

„Kivételesen nem a MÁV hibája, de Érd Alsó állomáson a 2-es peronon a szemem előtt csapott el egy embert a vonat ma reggel szóval azon a vonalon számítsatok nagy késésekre. Illetve itt szeretném megjegyezni, hogy mindenki nagyon-nagyon figyeljen oda, és vigyázzatok magatokra. A sín az nem futópálya és a piros csík nem viccből van ott!” – írja a Facebookon a baleset egyik szemtanúja.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/ Herceghalmon – közéleti chat