A Katasztrófavédelem közleményében olvasható, hogy csütörtökön délután két személyautó karambolozott Budapest 20. kerületében, a Szent Imre herceg utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Ütköztek

Az eset kapcsán a baleset-info.hu azt írja, hogy egy ezüst színű Audi a Dessewffy utcán közlekedett, amikor is a Szent Imre herceg utcai kereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta a STOP táblát, és behajtott a kereszteződésbe, ahol ütközött a szabályosan érkező Volvo XC 90 gépkocsival. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyerekek ültek a kocsiban

Az Audiban a gépkocsit vezető hölgyön kívül egy 4 hónapos és egy 3 éves fiú, valamint egy 9 eves lány ült. A Volvot szintén egy nő vezette, mellette egy 12 éves lány, valamint egy 15 éves lány ült. Az Országos Mentőszolgálat a helyszínre mintegy 5 mentőegységet, köztük több gyermekmentőt küldött.

Kórházba vitték őket

Az összes gyerekeket a mentőszolgálat munkatársai megfigyelés céljából kórházba szállította. Az Audi vezetője a fejét, a Volvo sofőrje a nyakát fájlalta, mindketten könnyebben sérültek. A helyszínelés során kiderült, hogy az Audiban ülő egyik gyermek nem használta a biztonsági övét, illetve az Audi próbarendszámmal közlekedett.

Helyszíni felvétel:

Milyen feltételekkel használható a próbarendszám?

A próba rendszámok használatának számos feltétele van, amelyek közül a legfontosabb, hogy az igényléskor kapott indítási naplót pontosan vezetni kell. A rendszám csak Magyarország területén használható, kizárólag a meghatározott célokra, például próbaútra, illetve műszaki vizsgára vagy javításra történő szállításra. 

Tilos

Az ideglenes rendszámmal – hacsak erre nem rendelkezünk külön engedéllyel – tilos személyt szállítani és vontatni, a jármű használatára pedig a forgalomban tartási engedély jogosítottján kívül csak a vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy jogosult. Napjainkban már egyre kevésbé, de elvétve még most is találkozhatunk P-rendszámok bérbeadásával, eladásával vagy átruházásával, ez azonban szigorúan tilos, és súlyos bírságra számíthatunk, ha ilyen ügyletben veszünk részt. P-rendszámmal tehát soha ne közlekedjünk úgy, ahogyan azt egy általános rendszámmal tennénk! – olvasható a portál cikkében.

Terelve közlekedett a 35-ös busz

A helyszínelés és a műszaki mentés idején a 35-ös autóbusz terelve közlekedett, de megálló nem maradt ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: baleset-info.hu