Balesetet szenvedett egy túrázó a Pilisben. A nő képtelen volt lábra állni, ezért a Pest megyei kutató-mentők hozták le a hegyről.

A visegrádi Pilisbe riasztották a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot. Egy ott túrázó asszony, ugyanis szerencsétlenül lépett, és lábsérülést szenvedett. Képtelen volt önerejéből lejönni a hegyről.

Így miután megmentői rátaláltak ellátták majd egy hordágy segítségével levitték a meredek hegyoldalról.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A mentésben részt vettek: a szentendrei hivatásos és önkéntes tűzoltók, a visegrádi önkéntes tűzoltók, a mentők és az erdészet munkatársai is.

„A helyszínen egy speciális, nagyobb quaddal és erre a célra fejlesztett, terepen is kereken gurítható hordággyal segítettük a sérült mentését” – közölték a Pest megyei kutató-mentők.

Sok a túrabaleset a Pilisben

Két természetjáró tavaly februában bemászott a Pilisborosjenő határában található Papp Ferenc barlangba. Egyikük, egy 33 éves férfi a barlang bejáratától néhány tíz méterre már eltévedt a törmelék labirintusban, nem találta a kiutat a felszínre. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Júniusban bajba jutott és megsérült kiránduló mentésében segédkeztek a tűzoltók Szentendrén, a Kőhegyi Menedékháznál.

Az épületet csak gyalogosan lehetett megközelíteni, így a sérült kiránduló mozgatásában a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat is részt vett. A BudaPestkörnyeke.hu a balesetről ebben a cikkében írt.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/ Pest megyei kutató-mentők