Megrongálta egy sarokcsiszolóval a jegyautomatát és a térfigyelő kamerát is egy férfi, miután pótdíjat szabtak ki rá a paroklóőrök Erzsébetvárosban. Közben gyanús bizniszelésre lett figyelmes egy rendőr a szomszédos kerületben.

Nekiesett a parkolóautomatának

A 7. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki szeptember 7-én este kilenc körül a 7. kerületi Szövetség utcában egy vágókorongos sarokcsiszolóval belevágott az ott kihelyezett jegyautomatába, majd levágta az egyik ház homlokzatára felszerelt közterületi térfigyelő kamerát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt parkolójegye, megbírságolták

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetőnek korábban pótdíjat szabtak ki, mivel autója nem rendelkezett parkolójeggyel. A férfi ezt nehezményezte, ezért szóváltás alakult ki közötte és a parkolóőrök között. Ezt követően a férfi elment a közeli műhelyébe, ahonnan az akkumulátoros szerszámmal tért vissza, és nekiesett a jegyautomatának.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Előállították a rendőrségen

A kerületi kapitányság körzeti megbízottjai K. Lórántot a 7. kerületi Rózsa utcában 23 óra 20 perckor elfogta, majd előállították a BRFK 7. Kerületi Rendőrkapitányságra. A flexet, mint elkövetés eszközét lefoglalták tőle.

Fegyveres garázdaság

Az 52 éves férfit a nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ám egyelőre nem kívánt vallomást tenni. A terhére rótt bűncselekménnyel kapcsolatban nem élt panasszal.

Gyanús biznisz

Közben egy 8. kerületi térfigyelő kamera monitorján észrevette egy fővárosi nyomozó a gyanús bizniszelést. A képernyőn az volt látható, hogy egy férfi a Blaha Lujza téri aluljáróban egy értékes lila színű kerékpárt kínált az arra közlekedőknek.

Levágta a lakatot

A nyomozó ezt követően egy korábbi bejelentés alapján beazonosította a felvételen látható biciklit és megállapította, hogy azt az előző két nap valamelyikében lopták el egy óbudai társasház folyósólyáról. A tolvaj levágta a lakatot a 200 ezer forintos kerékpárról és mindkettőt elvitte.

Figyelték, hogy mit csinál

A nyomozó a térfigyelőn rendszeren keresztül figyelemmel kísérte a gyanús férfit és értesítette a Készenléti Rendőrség 8. kerületben szolgálatot teljesítő járőreit, akik elfogták a férfit, aki addigra eladta a kétkerekűt egy telefonboltban dolgozónak 15 ezer forintért.

Lopás miatt kihallgatták

A 26 éves H. Attilát a BRFK 3. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Mindent tagadott

A férfi a kerékpár eredetével kapcsolatban azzal védekezett, hogy egy ismeretlen férfitől vásárolta 5 ezer forintért, szerinte nem követett el bűncselekményt. A rendőrök felvették a kapcsolatot a tulajdonossal, akihez végül sértetlenül visszakerült a bicikli. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció