Balhé Budapesten! Egy ferencvárosi benzinkúton szólalkozott össze két férfi egy harmadikkal, akit aztán egyikük meg is ütött. A duó másik tagja aztán több méteren keresztül tolta maga előtt az autó előtt álló és őt visszatartani próbáló férfit.

Ütésváltás a töltőállomáson

A megtámadott férfi a barátnőjével épp fizetett, mikor megütötték. A kutas hívta a rendőröket, a vérző orrú férfi és barátnője pedig vissza akarta tartani a támadókat, ekkor történt, hogy a verekedő férfi a nőt többször meglökte, majd a már vérző orrú férfit többször megütötte, a pólóját pedig eltépte. Ennek ellenére ő megszerezte a kocsikulcsot, azt eldobta, ekkor a kocsiból kiszálltak a menekülni vágyók, a támadó ismét többször megütötte a férfit, valamint a nőt is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gázt adott

A támadó társa felvette az eldobott kulcsot, és elindította a kocsit, mire a megtámadott férfi az autó elé állt. A vezető ennek ellenére hirtelen gázt adott és elindult, miközben a motorháztetőbe kapaszkodó férfi pár méteren keresztül tolta maga előtt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elhajtottak  

A sofőr ezután kormányzott, aminek hatására a kapaszkodó férfi oldalra kisodródott, a társa és a harmadik férfi pedig beszállt az autóba és elhajtottak a helyszínről.

Ezt kapták a történtekért

A 2019-ben történt eset után a bíróság a két vádlottat 1 év 6hónap, illetve 1 év szabadságvesztésre ítélte, de 4, illetve 3 év próbaidőre (valamint 2 év 8 hónap járművezetéstől eltiltásra) ítélte. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett – áll az Ügyészség közleményében. 

Pénzért bántották

A Kékvillogó.hu írta meg, hogy emberrablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a három férfival szemben, akik egy Pápa melletti elhagyott ingatlanban bántalmazták alkalmi ismerősüket, és csak úgy voltak hajlandók szabadon engedni, ha a férfi átadja nekik a pénzét.

Italozni kezdtek

A vádirat szerint a 46 éves elkövető 2021 decemberében, a győri vasútállomáson ismerte meg a hajléktalan férfit, akitől megtudta, hogy 20.000 forint van nála. A két férfi másnap reggel vonattal Pápára utazott, ahol a város határában álló romos ingatlanba mentek és ott szeszes italt fogyasztottak. Az esti órákban megérkezett a házhoz a vádlott két ismerőse, egy 38 és egy 55 éves férfi, akikkel tovább folytatták az italozást, majd összeszólalkoztak.

Szóváltás alakult ki

A vita során mindhárom vádlott a hajléktalan férfire támadt, és testszerte ütötték az ágyon felsőruházat nélkül ülő férfit, aki próbált védekezni és elmenni. Egy idő után a 46 éves elkövető elmondta a társainak, hogy a férfi készpénzt tart magánál, melynek megszerzése érdekében felszólították, hogy azt adja át, miközben folytatták az ütlegelését.

Nem akarta odaadni a pénzt

A hajléktalan férfi a bántalmazás ellenére nem tett eleget a követelésnek, és kérlelte az elkövetőket, hogy engedjék elmenni. A vádlottak azonban közölték, hogy mindaddig nem távozhat, amíg nem adja oda a pénzét, és tovább ütötték, sőt egyikük még egy dugóhúzóval is megsebesítette, valamint egy fejsze tompa felével megütötte.

Kilökték a házból

A bántalmazás hatására a férfi végül 6.000 forintot átadott, 800 forintot pedig elvettek tőle, de még ezt követően is bántották, majd a 46 éves férfi egy idő után közölte vele, hogy akkor elmehet, 38 éves társuk pedig cipő és kabát nélkül kilökte a házból. A férfi futva, a havas szántóföldön keresztül elmenekült, majd a város szélén álló egyik házban lakótól kért segítséget, melyet követően kórházba szállították és a nyolc napon belül gyógyuló sérüléseit ellátták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció