Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt pénteken elértük a 4 millió beoltottat, gy elindult az ország újraindításának következő lépcsője. Ennek értelmében az éttermek belső terei és a szállodák mellett például kinyithattak az állatkertek is, ezek a helyek azonban csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Balhé az állatkertnél

A Fővárosi Állat-és Növénykertnél az azonban hatalmas káosz kerekedett, ugyanis egyfelelől rengetegen akartak bejutni, másfelelő sokan szájmaszk hiányában akarták látogatni a helyet, ezen pedig a rendezőkkel alaposan összevitatkoztak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kihívták a rendőröket

A Blikk azt írja, hogy az állatkerti rendőrök hívták ki a zsarukat a szabályokat be nem tartó látogatók miatt. A lap egyik fotósára is ráripakodott egy maszkellenes, hogy miért húzott maszkot, ha nem beteg.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Szigorúan ellenőrzik a védettségi igazolást

A védettségi kártya meglétét egybként az állatkertnél is szigorúan ellenőrzik, illetve az éttermek belső tereit látogatókét, illetve a szállodába becsekkolókét is ellenőrizni kell.

Büntetések

Mint megírtuk a védettségi igazolványt a vendéglátósoknak el kell majd kérni, aki pedig ezt nem teszi meg egymilliós büntetést is kaphat, sőt még az éttermet is bezárhatják.

A szálláshelyeket is szancionálhatják

Továbbá lapunk arról is beszámolt, hogy szankcionálják azokat a szálláshelyeket is, ahol nem veszik komolyan ezt a megkötést, vagyis, hogy csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket fogadhatják, illetve a személyzetnek maszkot kell viselnie.

Megjelent a kormányrendelet

Az újraindítás harmadik lépcsőjéről szóló kormányrendelet az éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben, amiben többek között arról is szó van, hogy jelentős bírságra számíthatnak azok, akik nem veszik komolyan a védettségi igazolvány ellenőrzését.

Akár 3 milliós bírságot is kiszabhatnak

A Közlöny tartalma szerint, ha a rendőri ellenőrzés során azt tapasztalják, hogy a szálláshely nem kéri el a védettségi igazolványt a vendégként bejelentkezőtől, és fodadják az illetőt annak ellenőrzése nélkül, továbbá, ha a szálláshelyen zenés, táncos rendezvényt tartanak, akkor megbírságolhatják a hely üzemeltetőjét. A bírság 200 ezer forinttól egészen 3 millióig terhedhet, illetve ugyanez vonatkozik arra is, ha a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező alkalmazottak nem viselnek maszkot.

Ellenőrzések jöhetnek

Ezen túlmenően ráadásul a szálláshelyet be is zárathatják a rendőrök, akár egy évre is. A kormány valószínűleg azért hozta meg ezt a rendeletet, mert az elmúlt napokban bejárta a sajtót, hogy egyes szálláshelyek nem fogják kérni a védettségi igazolványt a bejelentkező vendégektől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fővárosi Állat-és Növénykert