Kiborult az Operaház egyik balettművésze, miután a teátrum vezetősége Rubint Rékát kérte fel, hogy tartson edzést Nőnapkor a társulat tagjainak. Norbi szerint Rékára nézve sértő az Operaház balettművészének posztja.

Edzést tartana az Operában

A Magyar Állami Operaház bejelentette, hogy jövő tavasszal Rubint Réka rekreál – Nőnapi ajándék az Operából címmel rendezvénynek adnak otthont, melyen Rubint Réka értelemszerűen különleges edzést tart majd. Ehhez az Opera társulata adja majd az aláfestő zenét, az egész eseményről pedig filmfelvétel készül majd. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiborult a balettművész

Az Operaház egyik balettművésze és szólótáncosa, Juratsek Julianna a program láttán egy nyilvános Facebook-posztban kelt ki Réka esetleges szereplése ellen, és véleményét több száz hozzászóló, köztük rengeteg kollégája is osztotta.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Ezt írta a Facebookon

„Kérdem én, hogyan lehet, egyáltalán hogyan fordulhat elő, hogy egy szakmailag nulla „edző” profi táncosoknak tartson edzést? Hogyan vetődhet fel ilyen beteg ötlet? Esetleg ez csak egy vicc?… de még annak is rossz! De nem vicc! Ez teljesen komoly!” – írta az ismert balettművész, aki azt javasolta az Operaház vezetőségének, hogy tavaszig gondolja át többször is ezt a kedves nőnapi ajándékot. 

Mellé álltak a kollégák

Több jelenlegi és volt balettművész, sőt, hétköznapi emberek is értetlenül álltak az előtt, hogy egy Rubint Réka-féle óra hogyan kerülhetett be az Operába.

Megszólalt Norbi

Juratsek Julianna posztját Rubint Réka férje sem hagyta szó nélkül. Schobert Norbi reagált a balettművész kirohanására.

„10 millió magyar tudja a nevét”

„Fájdalommal olvastam sorait. Nem értem egy ilyen csinos, szakmailag elit Nő, hogy beszélhet így a Feleségemről? Ő egy ikon. Sehová sem akar menni. Hívják. Hívták. Amit képvisel az hit, sport, szeretet, szemlélet. Mind edzői, mind oktatói TF-végzettséggel, 25 év múlttal és szakmájának legnagyobb ismertségével, elismertségével rendelkezik. 10 millió magyar tudja a nevét és mégis alázatos ember maradt. Részéről mindegy az Operába, Sportcsarnokba, vagy a Paksi Atomerőműbe hívják. Fáj az írása” – írta Schobert Norbi.

„Erkölcstelen, lenéző”

Norbi szerint a balettművész „mintha a Whiskysről, vagy Escobarról írna. Otromba, alaptalan, erkölcstelen, lenéző. Én kérek elnézést egy háromgyerekes Anya nevében. Akkor sem írhatna így senkiről, ha Ön a moszkvai társulat alapítója lenne. Lehet szakmailag összezárni”.

Nem való a balettosok közé

A balettművész nem hagyta szó nélkül Norbi válaszát. Azt írta, csodálja Rékáékat azért, amit az elmúlt évtizedekben felépítettek, és figyelemre méltónak tartja, hogy óráikkal és videóikkal hány embert mozgatnak meg, ennek ellenére nem tartja jó ötletnek, hogy a fitneszlady balettosokat „tornáztasson”.

„Tudjunk nemet mondani”

„A profizmus ott kezdődik, hogy tudunk, tudjunk nemet mondani! (…) A kritika, amit megfogalmaztam, az nem Réka anyaságáról szólt, pusztán szakmai észrevétel! (…) Azt gondolom, hogy az a fajta mozgásvilág, amit Réka képvisel nem való egy művészeti központba, sőt semmilyen művészeti létesítménybe! Persze ha ez egy családi nap lesz, akkor semmi gond vele, bár az operaházi nagy zenekari kíséret egy kissé túlzás. Véleményem nem Réka személye, hanem a program koncepciója ellen szólt” – írja a balettművész Norbinak.

Nem kötelező elmenni Réka edzésére

A szólista Ókovács Szilveszternek, az Operaház vezetőjének is megírta ellenérzéseit. A társulat vezetősége azt válaszolta, hogy a sokszínűség és az Eiffel Műhelyház minél szélesebb körben történő népszerűsítése érdekében találták ki a Rékával közös programot és a meghívást senkinek sem kötelező elfogadnia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rubint Réka – Forrás: Facebook/Rubint Réka