Tettlegességig fajuló nézeteltérés alakult ki Dobrev Klára gyáli választási fórumán vasárnap. Fricsovszky-Tóth Péter, a Pest megyei 7. sz. országgyűlési egyéni választókerület ellenzéki jelöltje keveredett konfliktusba Hegymegi Istvánnal, a DK gyáli önkormányzati képviselőjével. Fricsovszky később azt írta a Facebook oldalán, hogy nem volt verekedés, az önkormányzati képviselő provokálta, leköpte és megütötte őt.

Verekedés a fórumon

Összeverekedett Dobrev Klára gyáli fórumán Fricsovszky-Tóth Péter, az ellenzéki összefogás vecsési jelöltje Hegymegi Istvánnal, a DK önkormányzati képviselőjével – írta az index. A verekedést szóváltás és köpködés előzte meg a régóta rossz viszonyt ápoló két ellenzéki politikus között. A portál információja szerint még a mentőt is ki kellett hívni. Fricsovszky-Tóth Péter a konfliktus után részt vett Dobrev Klára fórumán, csak ezután ment be a kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt verekedés

Fricsovszky-Tóth Péter nem sokkal cikkünk megjelenése után ezt posztolta ez esetről: „Többen szemtanúi voltak a vasárnapi, Dobrev Klárával Gyálon megtartott lakossági fórum előtt zajlott eseményeknek. A Fidesz propaganda nem várt sokat a hazugsággal, így mindenképpen nyilatkoznom kell arról, hogy mi is történt valójában: Szó sem volt semmilyen verekedésről. Hegymegi István már felfüggesztett Demokratikus Koalíció tag, önkormányzati képviselő provokált, leköpött, majd amikor elfordultam tőle, megütött.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Felrepedt a szeme Fricsovszky Tóth Péternek

Térfigyelő kamerák is látták

Az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt állítja: Az incidenst a művelődési ház kameráin túl tanúk is bizonyítják. Mint fogalmazott: “A Fidesz érdekében tevékenykedő Hegymegi István egyébként nem először lépett fel ellenem: az előválasztás óta minden fórumon hirdeti, hogy mindent el fog követni azért, hogy ne nyerjek: akadályozták az előválasztást, megtévesztették a választókat, csalóként állított be bizonyítékok felmutatása nélkül, zaklatta az aktivistáinkat és a páromat.”

Ki fogják zárni a pártból

A balhé után a DK ezt írta: „A Demokratikus Koalíció Hegymegi István ellen már hetekkel ezelőtt elindította a hivatalos kizárási eljárást, mely folyamat végén ki fogjuk zárni a pártból. Addig is fel van függesztve a párttagsága”.

Pest 7. jelöltje

Fricsovszky-Tóth Péter Pest 7. számú választókerületének ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje. A Jobbik, DK, LMP, ÚK, MMM jelöltje volt az előválasztáson. Fricsovszky feljelentést tett, a rendőrség elindította a nyomozást.

Lemondatta volna a polgármestert

Hegymegi István 2020-ban került be az országos hírekbe, amikor Pápai Mihály, Gyál polgármestere 4 millió forinttal jutalmazta magát. Hegymegi István, akkor a DK helyi képviselője lemondásra szólította fel a polgármestert. A képviselő az egészségügyre, és a szemétdombok felszámolására költötte volna Pápai jutalmát.

Szemétdombok a kerületben

“Szóval itt olyan szinten, itt 100 köbméteres havi szinteken gyűlnek a szeméthalmok, és közben a polgármesteri jutalmakat osztogatunk és mellesleg jegyzem meg, hogy nemcsak a polgármester úr tette ezt a 4,2 millió forintos jutalmat, hanem természetesen az alpolgármester úr is a hozzájáró 3,6 milliót”- mondta akkor a most verekedésbe keveredett gyáli képviselő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van a megvert képviselőjelölt

Kiemelt kép: Dobrev Klára – Forrás: Youtube/Jelen Hetilap