Háborognak a helyiek, miután porcukor helyett tisztítószerrel „ízesítették” az almás zabkását a pilisborosjenői oviban. Az önkormányzat szerint azért hibázhattak az óvoda dolgozói, mert éppen felújítják a konyhát és az építkezés „logisztikai kihívások elé állítja a dolgozókat”. A helyiek szerint az önkormányzat csak kifogásokat keres.

Mentőt hívtak

Amint arról korábban beszámoltunk, összekeverték a porcukrot a tisztítószerrel a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában. A tévedés tálaláskor történhetett. A reggeli után nem sokkal több kisgyerek is fájlalta a hasát, állítólag az egyik olyan erősen hányt, hogy jobbnak látták kihívni a mentőket.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

5 gyerek evett belőle

Napokkal az eset után, a Pilisvörösvári Önkormányzat hivatalos közleményt tett közé a közösségi oldalán. Azt írják, hogy az egyik pedagógus vette észre a tévedést, ezután értesítette a többi kollégáját, emiatt csak egy csoportot, abból valójában öt gyereket érintett közvetlenül az esemény.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Almás zabkásába került

A tisztítószer az almás zabkásához került, amelyet 3 csoportban osztottak volna szét. „Azok a gyermekek, akik megkóstolták az ételüket, annak csípős íze miatt azonnal kiköpték. Ezt az orvosi vizsgálati is alátámasztotta, mert semmilyen egészségügyi károsodás nem érte őket. Ugyanis az óvoda vezetése azonnal a gyermekek érdekében és testi épségük biztosítása miatt úgy döntött, hogy mentőt hívnak” – írja a település vezetése.

Vizsgálatot indított

 A mentőorvos kikérdezte óvodásainkat, akik elmondták, hogy kiköpték, de nem volt egyértelmű, emiatt biztonsági okok miatt egy gyermeket kórházba vittek, négy szülő pedig maga vitte be a kórházba gyermekét.  Az intézményvezető belső vizsgálatot indított az ügyben, hogy körüljárják a helyzet hogyan állhatott elő.

Modernizálják a konyhát

Az önkormányzat szerint a hiba azért következhetett be, mert jelenleg bővítik az óvodát és a főzőkonyha modernizálása is most zajlik. „Emiatt konyha nem minden épületben működik. Ezért az óvoda személyzete különböző logisztikai kihívásokkal szembesül a hónapok óta tartó átmeneti időszakban, ami felborította a szokásos napi rutint. Ettől függetlenül az elrendelt belső vizsgálat eredményeit és megállapításait megvárják. A szükséges lépéseket az intézmény vezetése ezek alapján fogja megtenni” – zárja közleményét az önkormányzat.

Háborognak a helyiek

A helyiek többsége az óvoda vezetését hibáztatja a súlyos tévedés miatt. Többen azt kérdezik a közösségi oldalon, hogy hogyan kerülhetett a tisztítószer az élelmiszer mellé? Miért nincs felcímkézve a tárolóedény? Vannak, akik üres moskodásnak tartják az önkormányzat álláspontját.

Kifogások

„Felújítás van, nincs konyha…felmerül a kérdés, hogy törvényesen működik-e ilyen körülmények között az ovi? Szerintem az Emberélet nem játék, a gyerekek egészsége mindennél fontosabb! Szomorú számomra, hogy egy ilyen tragikus esemény után is van még kifogás…” – írja az egyik helyi lakos az önkormányzat posztja alatt.

Sok kérdés van

„Ekkorát tévedni…egyszerűen elképzelhetetlen (volt eddig), hogy a két anyag egy helyen/időben ugyanott legyen, plusz mindenféle azonosító, vagy címke nélkül, mivel nyilván nem látszott, hogy melyik, de az meg újabb ezer kérdést vet fel. Nem értem” – írja egy másik szülő.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: pilisborosjenői Mesevölgy Óvoda – Forrás: Facebook/Pilisborosjenő Község Önkormányzata