Egymásnak ment a DK és Horváth Csaba a Bosnyák téri gigaberuházás miatt. Zugló MSZP-s polgármestere, Horváth Csaba még tavaly novemberben az önkormányzat rendkívüli ülésén jelentett be egy több tízmilliárd forintba kerülő projektet, amely egy komplett városnegyed építését jelentené a Bosnyák téren.

Feszültség a beruházás miatt

A polgármester által új városközpontként emlegetett beruházás már korábban is feszültségforrás volt a kerületet vezető pártok között. A DK a helyi koalícióból való kilépésre is célozgatott. A beruházás ellen a CivilZugló Egyesület szervezésében, a DK és a Momentum részvételével már tüntetést is rendeztek, ahol kifütyülték a polgármestert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A helyiek sem rajonganak az ötletért

Egy lakossági fórumon az is kiderült, hogy a helyiek jelentős része szintén nem rajong a tízmilliárdokba kerülő projektért, amely az új városházát, valamint egy nyolcemeletes épületekből álló, 950 lakásos lakóparkot foglal magába.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Nemet mond a DK

Horváth Zsolt, a kerület DK-s alpolgármestere kedden közleményt adott ki, melyben azt írja: a DK nem fogja megszavazni „Horváth Csaba luxusberuházását”, mert a szocialista polgármester olyan előterjesztést nyújtott be, ami elfogadhatatlan a jelenlegi gazdasági helyzetben, a megélhetési válság közepén.

Most nincs realitása

„A Bosnyák tér felújítása szükséges lépés lesz a jövőben, de ahogyan azt a polgármester maga is többször elmondta, ez reálisan évek múlva jöhetne létre, furcsa mód most mégis épp ő sürgeti a beruházást” – írja az alpolgármester.

Nem kell a látványkonyha

Horváth Zsolt indoklása szerint nem azokat az időket éljük, amikor egy polgármesternek látványkonyhát működtetve kell irányítania egy kerületet, hanem az itt élők érdekeit nézve kell okosan gazdálkodni és tervezni, gondolva a jövőre is.

Horváth Csaba válaszolt

Horváth Csaba válaszul szintén közleményt adott ki azzal a címmel, hogy „a DK fúrja a zuglóiak álmát, a Bosnyák téri városközpontot”. Horváth – aki egyben az MSZP budapesti elnöke – sérelmezi, hogy a DK-s alpolgármester még egy héttel ezelőtt is támogatásáról biztosította a projektet, ám most hirtelen 180 fokos fordulatot vett.

Választási ígéret volt

A Bosnyák tér rendbetétele 30 éve várat magára, és Horváth arra is emlékeztette alpolgármesterét, hogy a 2019-ben közös ellenzéki választási ígéreteik „zászlóshajója” volt a Bosnyák tér rendbetételének ügye.

400 millió forint lehet a kár

A polgármester szerint, ha a DK nem támogatja, hogy folytatódjon az előkészítő munka, a fővárossal közös koncepció kidolgozása, az már az idén 400 millió forint kárt okoz a kerületnek – írta cikkében a 24.hu.

Csütörtökön tárgyalják

A XIV. kerület csütörtöki képviselő-testületi ülésén kerül majd terítékre Horváth Csaba előterjesztése, amely a fővárosi és kerületi önkormányzat közös szándéknyilatkozatának tervezetét tartalmazza. Ha nem születik döntés, az valóban késleltetheti a Bosnyák tér vitatott rehabilitációját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Bosnyák téri beruházás tervei. Fotó: zuglo.hu