Dobos Attila több dalszövegének kézirata is egy fiók mélyén lapul. Az idén januárban elhunyt táncdalénekes egykori párja szeretné bejegyeztetni a dalokat, a család és a gyerekek viszont nem járultak hozzá, hogy kiadják ezeket a műveket.

Két dalszöveg a fiókban

Két dalszöveg is vár Dobos Attila szerelménél, hogy megzenésítve a nagyközönség is hallhassa, de a család nem szeretné, ha ezek megjelennének. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Emlékalbumot adott ki

Dobos Attila egykori szerelme, Hatvaniné Erzsó kiadott egy emlékalbumot, ahol a dalszerző számait ő adja elő. Erzsónak nem titkolt szándéka kedvese emlékének és munkásságának ápolása. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagy kihívás volt

A dalok feléneklése hatalmas kihívás volt számára, mert a gyász okozta sebeket feltépte. „16 dalt énekeltem fel az albumra. Most is összeszorul a szívem, amikor az én drágámra gondolok. Lelkileg nagyon megérintett a felvétel. A mai napig azt érzem, hogy rengetegen szeretik őt. Én is kapok ebből, amikor az ő dalaival fellépek” – nyilatkozta az asszony a Borsnak.

Közbeszólt a betegség

Dobos Attila halála után pár dalt még ráhagyott egykori párjára, amit nem tudott már életében kiadatni. A lírai dalokat szerette volna kedvesével, Erzsóval felénekeltetni, de sajnos a dalszerző betegsége miatt nem volt már rá lehetőség.

Ápolja szerelme emlékét

Az énekesnő azért szerette volna ezeket bejegyeztetni a szerzői jogvédő hivatalnál, hogy tovább vigye szerelme emlékét.

A család nemet mondott

A család és gyerekek azonban határozottan kijelentették, hogy nem szeretnék, ha kiadnák ezeket a szerzeményeket. Erzsó teljesíti a rokonok kívánságát, hogy elkerülje a konfliktust, és tiszteletben tartsa a kívánságukat.

Soha nem hallhatjuk a dalokat

Ennek hiánya miatt azonban az albumra se kerülhetett fel az a két, soha nem hallott szerzemény.

Bonyolult jogi eljárás

Ha a család bele is kezdene a dal levédésébe, az akkor sem lenne egyszerű. Gyakorlatilag csak az alkotó és az örökösök, jogutódok jegyezhetik be a még meg nem jelentetett dalokat. Mivel egy halott személy nem tud újat alkotni, ezért csak egy bonyolult jogi procedúra során lehet bizonyítani az alkotás eredetét. – állítják a szakemberek.

A jogörökös is részesülne

A már lejelentett dalok értékesítéséből természetesen a jogörökös is részesül. Egy stúdió vagy videófelvétel esetében kicsit másabb a helyzet. Ott bizonyítható a szerző kiléte és a tulajdonjog is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dobos Attila. Fotó: archív