Családi viszály lett Tahi Tóth László hatalmas vagyont érő öröksége körül. A színészlegenda mindent imádott feleségére hagyott, aki napra pontosan öt évvel férje halála után hunyt el. Gyermekük nem született, így legközelebbi rokonaikra száll minden.

Árulják az egyik díját

A hagyatéki eljárás hónapok óta tart. Az óriási vagyon Tahi Tóth László öt testvére és feleségének négy unokatestvére közt osztják el. Tahi Tóth László egyik testvére azonban már most 400 ezer forintért árulja az interneten, a színészóriás Hegedűs Gyula emlékgyűrűjét, amelyet 1972-ben kapott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudnak megegyezni

A színész testvére azt mondta, sosem lesz vége a hagyatékinak, mert vita van az örökösök között. Arra a kérdésre, hogy akkor hogyan kerülhetett eladásra a gyönyörű aranygyűrű, a bizonyítékok ellenére azt válaszolta a Borsnak, nem akar nyilatkozni, majd kinyomta a hívást, sőt pár perccel később a hirdetést is levette…

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felesége is megbetegedett

A legendás színművész halála után felesége szerette volna elrendezni a hagyaték sorsát, de annyira belebetegedett a veszteségbe, hogy évekig hozzá sem tudott kezdeni. Amikor pedig végre kezdett lelkileg jobban lenni, orvosa szörnyű diagnózist közölt vele: rákos.

Nemcsak az ingaltanokon kell osztozni

Kárászy Szilvia nem fogadott el semmilyen kezelést és férje halálának ötödik évfordulóján örökre lehunyta szemét. „Itt nem csak ingatlanokról, az antik bútorokról van szó” – mondta korábban Kárászy Szilvia egyik barátja.

Az ingóságokon is osztozni kell

„Laci édesapja híres festő volt, maradtak képei a lakásban, de számtalan, felbecsülhetetlen értékű relikvia is van, meg Laci díjai. De Szilvivel mindketten szenvedélyes műkincsgyűjtők voltak, az képtelenség most megmondani, hogy otthonukban, meg a garázsban és pincében milyen értékek vannak” – mondta az özvegy egykori barátja.

Múzeumba kerültek volna a tárgyak

Kárászy Szilvia állítólag több eszmei értékű tárgyat szeretett volna felajánlani a Bajor Gizi Múzeumnak, és a férje által alapított Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klubnak is. De betegsége miatt erre már nem került sor…

Haláláig a Vígszínház tagja volt

Tahi Tóth László Budapesten született 1944. január 23-án, és ugyanitt halt meg 2018. február 22-én. 1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ezután haláláig a Vígszínház tagja volt. A színdarabok mellett számos filmben, tévéjátékban és kabaréműsorban szerepelt. A leggyakrabban foglalkoztatott szinkronszínészek közt tartották számon. Szívesen festett, festményei kiállításokon is szerepeltek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem született gyerekük

Tahi Tóth László és Kárászy Szilvia 25 évig éltek boldog házasságban. Egyetlen vágyuk nem tudott teljesülni, még pedig, hogy gyermekük legyen. Mindketten szerettek volna egy közös gyereket, ami ugyan nem adatott meg számukra, de így is boldogan élték meg házasságukat.

„Mindenkinek más az útja”

„Még soha nem beszéltem erről a nyilvánosság előtt, de nincs mit titkolnom. Mindent megtettem azért, hogy gyerekünk legyen. Elhatároztuk, ha a sors ad gyereket, szeretettel, örömmel várjuk, de mesterséges úton nem szeretnénk. Szomorúak viszont sosem voltunk emiatt. Mindenkinek más az útja, az élete” – mondta az özvegy 2020-ban egy interjúban. 

Nem vállalt fellépést

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész halálát követően özvegye többször is került hullámvölgybe, volt hogy a gyász miatt nem vállalt el sem fellépéseket, sem bármilyen más felkérést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: