Elfogták és őrizetbe vették a rendőrök azt az 55 éves férfit, aki egy budaörsi házban egy bárddal megsebesítette, és kirabolta két ismerősét.

Négy nappal az eset után egy budaörsi férfi tett bejelentést a rendőrségre, hogy őt és lakótársát egyik ismerősük augusztus 21-én otthonukban bántalmazta. 

A helybéli férfi a lakatot leverte, így jutott be az ingatlan udvarára, majd ezt követően a házba. Az ottlakóktól cigarettát, italt és pénzt követelt, ám mivel nem engedelmeskedtek neki, rájuk támadt, mindkettőjüket ütni, rugdosni kezdte, majd távozott a helyszínről.

Az elkövető kis idő múlva egy bárddal a kezében jelent meg újra a háznál, és ahogy bejutott, tovább folytatta az ottlakók bántalmazását.

A két férfit egymás után rugdosta és ütötte ahol érte, közben pénzt követelt tőlük. Az egyik férfi pár ezer forintot átadott támadójának, aki célját elérve továbbállt, miközben a másik férfi pár tízezer forintját is elemelte.

A rendőrök a feljelentést követően adatgyűjtést végeztek és tanúkat hallgattak ki, aminek eredményeképpen elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható P. Ernőt, aki kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését tagadta, és panaszt tett.

A rendőrök az 55 éves férfit őrizetbe vették és rablás gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene, illetve szakértők bevonásával vizsgálják, hogy további bűncselekmények megvalósultak-e.

Kiemelt kép: a támadó bilincsben – Forrás: police.hu