A megfelelő ellátás biztosításának érdekében a vidéki mentőket Budapestre vezényelhetik, ami naponta akár 20 mentőautót is jelenthet. Vagyis már nem csak az agglomerációból rendelnek a fővárosba mentőket. A szakszervezet szerint a statisztikai adatok kozmetikázásáról van szó.

Átvezénylik a mentősöket

Egy, a neve elhallgatását kérő megyei vezető mentőtiszt egy levélben mondta el, hogy Magyarországon bármelyik mentőegység bármely mentőterületre – leginkább Budapestre – vezényelhető, és előfordul, hogy naponta 20 autót rendelnek a fővárosba, olykor akár egészen távoli helyekről is, például Pécsről vagy Szombathelyről.

Készüljenek a mentősök

Hozzátette, ezeket a mentőegységeket Budapest a tabletjükön is átjelentkezteti saját egységként. Aztán úgy folytatta, „utólagosan lehet reklamálni, de attól senkinek nem lesz aznap könnyebb, így inkább készüljenek a lehetőségre.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Javítják a statisztikákat

Az RTL Híradónak nyilatkozott egy mentőtiszt, aki elmondta, mi állhat a háttérben: „A statisztikát így javítják, hogy nincsen baj Budapesten – mondta a mentős.

Két helyen szerepelnek

A vezénylés a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke, Lengyel Tibor szerint is a statisztikák kozmetikázására szolgál, hiszen az autókat a szolgálat kezdetén az eredeti állomásukon is le kell jelenteni, ám amikor a fővárosban kötnek ki, aznap egyszerre két helyen szerepelnek a nyilvántartásban.

Túlórázniuk kell?

Csakhogy sokszor a vidéki mentősök csupán túlórák révén tudják megoldani a feladatokat Budapesten is. Az viszont egyelőre nem derült ki, hogy naponta pontosan hány mentőautót szoktak Budapestre vezényelni.

Első a betegellátás

Győrfi Pál a Híradó kérdésére annyit közölt, hogy minden lehetséges eszközt kihasználnak a szükséges mentőkapacitás biztosítására, valamint folyamatosan dolgoznak a mentődolgozók munkavégzéssel kapcsolatos komfortjának javításán.

Szívesen élnek a lehetőséggel?

„A fővárosi szolgálat módot ad a szakmai tapasztalatcserére, a rutin bővítésére is, amivel a legtöbben önkéntesen és szívesen élnek” – jegyezte meg az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció