Bencsik András, a Demokrata című kormánypárti lap főszerkesztője barmoknak nevezte Várnegyedben azokat, akik a jelenlegi polgármesterre szavaztak. Szerinte mosónőlelkületű Váradiné Naszály Márta. Az első kerület polgármestere felszólította Bencsiket, hogy kérjen elnézést az ott élőktől, közben Karácsony Gergely is megszólalt. Azt kéri a fideszesektől, legyen már elég a gyalázkodásból.

Felidegesítették magukat

Alaposan felhergelték magukat a HírTV Sajtóklub című műsorának résztvevői a Deutsche Welle német közszolgálati tévé riportján, amelyik a Budai Várnegyed felújításával foglalkozott. Ebben szólalt meg a kerületet irányító polgármester. A Fidesz egyik alapítója, Bayer Zsolt ezt követően azon elmélkedett, kitilthatók-e a Deutsche Welle munkatársai Magyarországról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mosónő lelkületű

A Demokrata főszerkesztője szerint “Nagyon sok embernek nagyon komoly lelki válságot okozott, hogy voltak olyan barmok, akik Naszályi Mártára szavaztak. ” – monta Bencsik. A kormányzati megmondóember szerint vannak, akik “nem akarták, hogy egy ilyen mosónő lelkületű primitív ember összepiszkítsa ezt a gyönyörűséges kerületet.” – mondta.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Bencsik András magyaráz

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője – Forrás: Youtube/HírTV

6 ezer embert nevezett Bencsik baromnak

A Fidesz nehezen tudja megemészteni, hogy az önkormányzati választásokon elvesztette a Várnegyedet. Váradiné Naszály Márta mindössze 121 szavazattal előzte meg a fideszes kihívóját, 6025-en szavaztak rá. Bencsik őket nevezte baromnak.

Kérjen bocsánatot

Az eset után az 1. kerület ellenzéki polgármestere, Váradiné Naszály Márta így fogalmazott a közösségi oldalán: „Bencsik András, a Fidesz megmondóembere Bayer Zsolt műsorában, a Hír TV Sajtóklubjában “barmoknak” nevezte azokat az I. kerületi lakókat, akik rám szavaztak – tehát a kerületi választók többségét. Mindenkinek joga van rá, hogy véleményt alkosson a polgármesteri tevékenységemről – a kerületi választókat “lebarmozni” viszont elfogadhatatlan. Kérjenek bocsánatot az I. kerületi emberektől!” – írta a polgármester.

Váradiné Naszály Márta bocsánatkérést vár

Váradiné Naszály Márta, a Várnegyed polgármestere – Forrás: Youtube/HetiTV

Karácsony Gergely is megszólalt

A Demokrata főszerkesztőjének kirohanását Karácsony Gergely főpolgármester sem hagyta szó nélkül. Mint fogalmazott: „Váradiné Naszály Márta kiváló ember, és kiváló polgármester. Az őt megválasztó polgárok jól döntöttek, de Márta azoknak épp annyira a polgármestere is, akik nem rá szavaztak.” – írja a főpolgármester, majd így folytatja:

Aljas megnyilvánulás

„Egy közös hazánk van, aminek mindenki egyenrangú polgára, leszámítva azokat, akiknek az a legfontosabb, hogy megosszák hazánkat, és gyűlöletet szítsanak. Bencsik Andrásnak ráadásul éppen Nőnapon kellett ilyen aljas módon megnyilvánulnia, amivel nemcsak Mártát sértette meg, hanem az I. kerületi polgárokat is. Ideje most már véget vetni ennek a gyalázkodásnak!” – tette hozzá Karácsony Gergely.

Nevetségesen olcsó

Bencsik András vélhetően azzal is jó pontot akart szerezni a Fidesz-párttévében, hogy azt a polgármestert kezdte gyalázni, aki nemrég nyilvánosságra hozta, hogy a HírTV vezető arca, Bayer Zsolt ugyan törvényesen, de nevetségesen olcsón kapott korábban önkormányzati bérlakást.

Fingástól az Orbán-interjúkig

Szintén a Várnegyedben kapott jó áron önkormányzati bérlakást a médiakarrierjét kamerába fingással és káromkodással kezdő, Rákay Philip. A Fideszben a partvonalra szorult médiaember korábban számos Orbán-interjút készített a HírTV-ben, majd az MTVA kulcsembere lett, mostanában pedig saját bevallása szerint az Aranybulla című film forgatókönyvén dolgozik.

A miniszter is a Várnegyedben lakik

A Várnegyed lakója még Palkovics László technológiai és innovációs miniszter, aki szintén olcsón szerzett önkormányzati lakást a Várban. Az innovációs és technológiai miniszter a Táncsics Mihály utcában, egy patinás műemléképületben bérel lakást.

Havi 55 ezer forint

Elmondása szerint beköltözésük idején az ingatlan lakhatatlan volt, ők újították fel. A 63 négyzetméteres lakásért havi 55 ezer forintot fizet az önkormányzatnak. Ezzel kapcsolatban Palkovics azt mondta: nem a bérlő határozza meg, mennyit fizet, hanem az önkormányzat.

Rendezni akarta lakhatást

Az 1. kerület polgármestere, Váradiné Naszályi Márta az önkormányzati választáskor megígérte, kezdeményezni fogja, hogy azok is megvehessék bérleményüket, akik korábban nem tehették. A polgármester programjában az is szerepelt, hogy felülvizsgálják a szociális jogosultságot és differenciálják a lakbéreket.

A bűbös örökbérlet

A Várban 1098 önkormányzati bérlakás van, ezek úgynevezett örökbérletek, vagyis a lakástörvény által biztosított jogon, a bejelentett közeli családtag átveheti a lakást a bérlő halála után. Jelenleg arra is lehetőség van arra, hogy egy közjegyzői okirat révén a bérlő kijelölhesse a jövendő bérlőt, mondjuk egy távoli unokaöccsét, aki korábban soha nem lakott ott. A bérleti díjak alacsony összegű szociális kategóriába tartoznak. A Várnegyed egy nem kiemelt részen lévő 70 négyzetméteres lakás havi bérleti díja nagyjából 22 ezer forint lehet. Piaci alapon egy ugyanekkora lakás a 13. kerületben akár 200 ezer forintba is kerülhet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Várnegyed – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu