Újra jár a 4-6-os, klíma a 3-as metrón és jön az elektronikus jegyrendszer, útfelújítások. Ezek a közlekedést érintő változások is megkönnyítik majd a főváros és az agglomeráció között ingázók életét.

Teljes vonalon jár a 4-es és 6-os villamos hétfőtől. A felújítások befejeződtek, így szeptember 2-tól zavartalan lesz a forgalom ezen a vonalon. A folyamatos pályacserére azért van szükség, mert a sínek nem bírják el a  2010 előtt megvásárolt Combinok többletterhelését – ezt  mondta a főpolgármester tegnap a Hír tv-ben.

Ugyancsak szeptember 2-tól működik az elektronikus jegyrendszer.  A 24 órás, 72 órás és a heti jegyeket lehet majd mobillal megvenni a hálózat egészére, és ezek a MÁV-START és a Volán járataira is érvényesek lesznek.

Tarlós István az Inforadióban arról beszélt, hogy a szeptember végén terjesztik ki a lehetőséget a havi bérletekre, a jövő év elejére pedig az időalapú jegyrendszer is működni fog, szintén a vonatokra és a buszokra is érvényes jegyekkel 2020 első félévéig.

Többé azoknak sem lesz melege, akik a 3-as metrón utaznak, ugyanis klimatizálják a szerelvényeket. A főpolgármester szerint a fejlesztésre rendelkezésre állnak a források, így belátható időn belül sor kerül a metrókocsik komfortasabbá tételére.

Felújítják a Ferihegyi gyorsforgalmi utat, a Széna teret, a Blaha Lujza teret, a Lánchídat és annak környékét is, úgyhogy akik autóval járnak be a városba, azok is jól fognak járni.

Kiemelt kép: illusztráció