Befogadták a nevelőotthonból megszökött fiatal lányt.

Elszökött

Egy tatabányai gyermekotthonból szökött 13 éves lányt befogadott egy, a város környékén található házba két férfi és egy nő. Ők azután a lány bújtatásáért és ellátásáért cserébe dolgoztatták a gyereket.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Vádat emeltek ellene

Amikor fény derült a lány hollétére, a rendőrség az 2022. október 29. és november 10. közti eseményekkel kapcsolatban összesen hat embert tartóztatott le, az illetékes vádhatóság pedig mind a hatuk ellen vádat emelt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A kerítő is bíróság elé került

A lányt eredetileg befogadó és kihasználó három személyen túl az exférj a Tatabányai Törvényszék elé került. Előbbiek kiskorú sérelmére elkövetett emberkereskedelem, kényszermunka bűntette miatt hat-hat évnyi fegyházbüntetést kaptak, mellékbüntetésként hat évre eltiltották őket a közügyektől.

Felfüggesztettet kapott

A kerítés miatt elítélt negyedrendű vádlott egy év – három évre felfüggesztett – börtönt kapott.  A történetben kuncsaftszerepet játszó ötödrendű vádlott gyermekek kihasználása miatt két évet kapott – de három évre felfüggesztve –, ami mellett egymillió forintnyi büntetést kell kifizetnie.

5 évre felfüggesztett

A szintén kuncsaftként felbukkanó hatodrendű vádlott is két évet kapott gyermekek kihasználásának bűntette miatt – ennek végrehajtását öt évre függesztették fel –, amellett neki is egymillió forintos pénzbüntetést kell kifizetnie. Az összes vádlottat élethosszig eltiltották minden olyan tevékenységtől, ami 18 év alattiakhoz kapcsolódik.

Fellebbeznek

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, valamint az ötöd- és hatodrendű vádlottak három napot tartottak fenn a jogorvoslati nyilatkozatuk megtételére. Az első, valamint a harmadrendű vádlottak és védőik felmentésért, a másodrendű vádlott szintén felmentésért jelentettek be fellebbezést. A negyedrendű vádlott tudomásul vette az ítéletet. A negyed-, az ötöd- és a hatodrendű vádlottak védői nem voltak jelen az ítélethirdetésen.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció