Szombat délben a kormány odacsapott és tovább szűkítették azt a kört, akik kedvezményes áron, 480 forintért tankolhatnak. A mezőgazdasági gépek mellett ismét a taxisok lettek a kivételek. Hiába cégesen tankolnak, rájuk mégsem vonatkoznak a piaci árak. Sokak szerint a kormány retteg tőlük, igaz ezt a miniszter cáfolta a szombati kormányinfón. Arról is sokan írnak a közösségi oldalakon, hogy a taxisok csak most fognak igazán jól járni. Ha teletankolják az autójukat, majd azt leszívják és továbbadják, akár 10 ezret is kereshetnek, igaz nem könnyen, mert az újabb autótípusok tartályába nem lehet csövet ledugni. A hamisíthatatlannak tartott taxiórák buherálói azonban kreatívok, a nagy üzlet reményében minden lehetséges.

10 ezer forint gyorsan

Ha egy dízelmeghajtású taxi teletankolja a 60 literes tankját 480 forintért, akkor 28800 forintot fizet a kúton. Ha ezt a következő sarkon átfejti egy olyan autóba, amelyre már nem vonatkozik a 480 forintos ár, akár 10 ezret is kereshet. A cikkünk megjelenésekor aktuális dízelár 738 forint, vagyis aki nem kedvezményesen tankol tele egy 60 literes üzemanyagtartályt, az 44280 forintot hagy a kútnál. A taxisok tehát 15480 forinttal fizetnek kevesebbet 60 liter dízel esetén. Ez komoly üzleti lehetőség a taxisoknak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Feketegazdaság melegágya

Megfelelő vásárlóerő esetén alig fél óra alatt egy taxis 10 ezret is kereshet, a taxis segítségével tankoló autós pedig 5 ezer forintnál is többet spórolhat. Amikor egy törvény nem mindenkire vonatkozik, az a melegágya a feketegazdaságnak és a visszaéléseknek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Taxisok a kormány liblingjei

A taxisok kivételezettek voltak a kata-adózás esetében és most a piaci üzemanyagár sem vonatkozik rájuk. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt azzal indokolta, hogy a taxisok üzleti modelljének az üzemanyagár a sarokköve.

Mérlegelt a kormány

Amikor a minisztertől megkérdezték, hogy ilyen alapon miért nem vonatkozik más személy,- és áruszállítókra ez a kivétel, hiszen az üzemanyag ára náluk is fontos szempont, akkor csak annyit mondott, hogy a kormánynak mérlegelnie kellett.

Taxisblokád réme

A magyar politikusok feje felett Damoklész kardjaként lebeg az 1990-es taxisblokád réme, amikor az Antall-kormány az olaj világpiaci árának megugrása miatt 65 százalékkal megemelte az üzemanyagok árát. A taxisok kivonultak a hidakra, kereszteződésekbe és megbénították az országot. Mivel minden autóban van rádió, könnyen tudnak jól szervezetten működni. Ellentétben más társadalmi csoportokhoz, nekik van érdekérvényesítő képességük és ezt szívesen használják is.

Kényes döntések

Melyik kormánynak lenne szüksége arra, hogy a sárga autósok újra lezárják az országot, aztán tőlük mások is kedvet kapjanak egy kis tiltakozáshoz, látványos tüntetésekhez, és a kormány megdöntéséhez? Sokkal olcsóbb szövetségessé tenni őket és minden kényes törvényt úgy alakítani, hogy az rájuk ne vonatkozzon, majd megindokolni, hogy a kormány mérlegelt. A szombati kormányinfón Gulyás Gergely az RTL kérdésére válaszolva cáfolta, hogy a kormány félne egy újabb taxisblokádtól és ezért lennének kivételezettek a taxisok.

A kormány liblingjei a taxisok

Sokak szerint a taxisok végleg a kormány liblingjei lettek, de a Facebookon megjelenő vélemények szerint  ez még csak a kezdet, mert a legnagyobb üzemanyag-bizniszt a mezőgazdasági gépekkel lehet csinálni.

Fekete tankolás

A Facebookon többen felfestik a szép új jövőt, amikor egyes vidéki benzinkutakon feketén lehet majd üzemanyagot vásárolni. Mivel az árrés nagy az ársapkás és a piaci áron értékesített üzemanyag között, ezért a csábítás is erős.

Átfejtés és ingyen tankolás

Egy átlagos traktor üzemanyagtartálya 130 liter, vagyis az átfejtéssel csaknem 40 ezer forint kereshető. A nagyobb mezőgazdasági gépek akár 300 literes üzemanyagtartállyal is rendelkezhetnek, egy ilyen gép megtankolása ársapkás dízellel 144 ezer forintba kerül, piaci áron viszont 221 ezer lenne, vagyis egy tank üzemanyag átfejtésével majdnem 80 ezret lehet keresni. Ha ezt kétszer megcsinálja a tulaj, a harmadik tankolása lényegében ingyen van, mehet a földekre dolgozni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció