Budapesten és környékén beindult az „üzemanyagvadászat”, és azok, akik tankolni szeretnének, a közösségi oldalakon kérnek egymástól segítséget. Körképünkből kiderül: legfeljebb szerencsével és nem kis türelemmel lehet hozzá jutni a hatósági áras benzinhez vagy gázolajhoz.  

Van üzemanyag, csak drágán

Az agglomerációban sem jobb a helyzet, mint a fővárosban. A budakalasz.hu arról adott hírt, hogy egyre nehezebb olyan benzinkutat találni a közelben, ahol van kiszolgálás. Budakalászon van üzemanyag, de csak drágán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Most nem az a kérdés, hogy mi a szabályos

A BSS-nél a gázolajat és a 95-ös benzint is csak „sapka nélkül” lehet megvenni. Hogy ez mennyire szabályos azt nem firtattuk, örültünk, hogy kaptunk – írta a városi hírportál.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elesnek a nagy kutak is

A MOL már jó ideje nem szállít a kis kutaknak, a hétvége óta azonban a nagy kutak is sorban elesnek. A cég szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, miután alig van hatósági áras üzemanyag, az autósok felvásárolták a drágább fajtákat is. Új tömegsport született, üzemanyagvadászatnak hívják.

Pomáz: elfogyott

Pomázon korábban stabil helynek tűnt a Mol-kút, mindenki meg tudta venni a szükséges üzemanyagot hatósági áron. Még tegnap sem volt gond az 50 liter megvásárlásával, ma délelőtt viszont már elfogyott minden – írta egy hoppon maradt olvasó.

Nagy a sor a 3. kerületben

Kora délután arról kaptunk hírt, hogy a 3. kerületben, a Tímár utcai MOL-kútban van minden, ennek megfelelően viszont nagy a sor. Az egyik autós arról számolt be, hogy több mint 15 személygépkocsi állt sorban, ezzel dugót okozva az Árpád fejedelem útján az Árpád híd felé. A csillaghegyi MOL és OMW kutakban egy-másfél órás volt a sorban állás.

Nagyon várták a tankert Vácon

A váci OMW-kútra 12 óra után néhány perccel érkezett meg a nagyon várt tanker, körülbelül 30 prc várakozás után mindenki hozzájutott az üzemanyaghoz, aki arra járt és ott tankolt. A dunakeszi Shell-kúton minden rendben.

Csak benzin volt, dízel nem

Az M3-as autópálya bevezető szakaszán található Shell-kúton csak benzin volt, dízel nem. A gödöllői Palotakert MOL-kútja rendben üzemel az utolsó hírek szerint.

Másfél órát kellett várni

A XVII. kerületben, a Pesti úti MOL-nál van hatósági áras 95-ös benzin. Az 50 literes mennyiségi korlátozás van érvényben, dízel is van, viszont cserébe minimum 1,5 órát sorban kell állni – írta egy autós. A dabasi MOL-kútnál a sor vége majdnem a körforgalomnál áll – jelentették nemrég a helyszínről.

Válaszra várva

Egyelőre nincs válasz arra a kérdésre, hogy várható-e valamilyen központi intézkedés az üzemanyaghiány enyhítésére, viszont az Agrárminisztérium a tegnap életbe lépett brüsszeli olajembargóval magyarázta a gondokat. Az elemzők szerint az üzemanyaghiány oka más. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív