Elstartolt a 16. Balaton Sound, a Balaton leghangosabb partija, amit még az északi parton is lehet hallani. Július 3-án, szerda délután vette kezdetét a buli és egészen július 6-ig, vagyis szombat estig, vasárnap hajnalig dübörög a zene.

Elkezdődött a buli

Az első fesztiválozók 16 órakor vehették birtokba a fesztivál területét. Idén július 3. és 6. között lepik el Zamárdit az elektronikus zene kedvelői, akik olyan előadók koncertjein bulizhatnak majd, akik korábban még sosem jártak a Soundon. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Hajnali háromig tart mindeneste a parti

Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője elmondta, a fesztivál elrendezése nagy változáson esett át, mivel a Nagyszínpad és a B Stage egymással szembefordult, és egy köztes agóra alakult ki közöttük, ami letisztultabb képet fest. Hozzátette, ennek megfelelően a Nagyszínpad programja is tovább tart, így a korábbi évektől eltérően nem 23 óráig, hanem hajnali háromig bulizhatnak ott a fesztiválozók. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megfizethetőség

A déli-parton tehát hajnali háromig fog dübörögni a zene, amit a túlsó parton Tihanyban, de még Füreden is lehet hallani. A szervezők igyekeznek szem előtt tartani, hogy a vendégek kedvező áron tudjanak étkezni a fesztivál területén. Eszerint minden ételt árusító helyen megtalálható lesz az ún. „budget-friendly” étel, melynél a megfizethetőség és a tartalom a látogatók elégedettségét szolgálja. 

2500 forint egy lángos

Idén 3200 forint az a maximális határ, amennyiért a vendéglátóegységeknek biztosítaniuk kell egy pénztárcabarát étkezési lehetőséget – mondta a szervező. A fesztiválon többféle árkategóriával találkozhatunk, a háromezer forintos hamburgertől kezdve akár a hatezer forintosig. Egy hot dog kétezer forinttól indul, egy lángosért minimum 2500 forintot kérnek.

1500 forint a sör

Az italok tekintetében a sör 1500, a pálinka 2850, az energiaital 1490, az üdítők 1250, a vodka-szóda 2950, míg az olyan speciálisabb koktélok, mint a mojito, már 3990 forinttól kezdődnek. A repoharakért mérettől függően 400-800 forintot kell kifizetni, amelynek a fele jár vissza, amennyiben a poharat leadják a pohárvisszaváltóban. 

Nem zavarja Zamárdi lakóit

A Balaton Sound szervezője elmondta az Indexnek, hogy az elmúlt években volt némi sajtóvisszhangja annak, hogy Zamárdi lakóit zavarja a fesztivál hangszennyezése, Kádár elmondása szerint alapvetően a lakosoknak nincs problémája a Sounddal. Mint megjegyezte, a városban több közvélemény-kutatás is volt ezzel kapcsolatban, amiből egyértelműen kiderült, hogy a helyiek támogatják az esemény megrendezését. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követik őket, az erősebb napokon ők a Balaton vezető hírportálja.

Kiemelt kép: Balaton Sound 2023-ban