Kihallgatásán beismerő vallomást tett a kőbányai gyilkosság feltételezett elkövetője. Az áldozat és az elkövető között semmilyen kapcsolat nem volt, csak egy lépcsőházban laktak. Az asszonyt egy bozótvágó késsel a gyermekei szeme láttára kaszabolta halálra a gyilkosa.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a férfi hétfőn 17 óra 50 perc körül Kőbányán, a Harmat utcában, egy társasházi lakásban bántalmazott egy nőt, akit később a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak, de a szakszerű ellátás ellenére életét vesztette.

A gyilkosságról a rendőrség szóvivője a Népszavának azt mondta: az áldozat egy háromgyermekes középkorú nő volt, aki olyan súlyosan sérült, hogy életét már nem lehetett megmenteni.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A szóvivő szerint a nő gyerekei is otthon voltak, amikor a vérontás történt: anyjuk előttük halt meg, nekik azonban nem esett bajuk. A gyilkosság minden előzmény, korábbi konfliktus nélkül történt: a gyanúsítottat és az áldozatot mindössze annyi kapcsolhatta össze, hogy ugyanabban a társasházban laktak.

Az esetet követően a BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást és a nyomozók megkezdték az elkövető felkutatását. A nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható 22 éves budapesti K. Dánielt, aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki. 24 órán belül a 17. kerületben elfogták a férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói K. Dánielt emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője azt mondta: a sajtóban megjelent korábbi hírekkel ellentétben az áldozat és az elkövető között sem szeretői, sem egyéb kapcsolat nem volt, leszámítva azt, hogy egy lépcsőházban laktak, szomszédok voltak. Hozzátette: a támadó a gyilkosságot bozótvágó késsel, egy machetével követte el, amelyet a rendőrség megtalált és lefoglalt. A nyomozás vizsgálja a lehetséges indítékot – közölte.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából