11 órakor kezdődött a „Magyarország maradjon a béke szigete!” mottóval meghirdetett békemenet résztvevőinek gyülekezője. A résztvevők innen a Margitszigetre vonultak. A Nemzeti Színház színészeinek előadása után Orbán Viktor mondott beszédet.

Elindult a menet

Fél egy körül  érkeztek a Fidesz legismertebb és leghűségesebb rajongói, ők vezetik a menetet a Margitszigetre. Az első sorban megy Deutsch Tamás, Pataky Attila, Bayer Zsolt, Fásy Ádám, Semjén Zsolt és az esemény szervezője Fritz Tamás.

Pataky Attila pólóján Orbán Viktor arcképe van, a következő képaláírással:  “The leader of Europe” – (Európa vezetője)

Forrás: Facebook/Fidesz

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Eddig és ne tovább”

„Eddig és ne tovább” – ez lesz a legújabb békemenet jelszava, amivel a szervező CÖF-CÖKA Európa „háborús pszichózisban égő” vezetőinek akar üzenni. A kormány választási kampányának középpontjában az ukrajnai háború áll, egészen pontosan az, hogy a konfliktusból ki kell maradnunk, Magyarországnak a háború és béke között kell választania.

A Lánchídtól indult a tömeg

Ez a tizedik békemenet

2010 óta ez a 10. békement. Idén is buszokkal jöttek vidékről a Fidesz hívei. Aki nem fért fel a párt által szervezett buszra, az vonattal is jöhetett. Pécsről például emeletes vonatot indított a MÁV. Határon túlról is érkeztek Fidesz szavazók, hogy ők is kiálljanak a béke mellett.

Szentkirályi Alexandra a békemeneten

Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra

A Nemzeti Színház elődása

A Nemzeti Színház kárpátaljai származású színészeinek háborúról szóló előadásával kezdődött a margitszigeti rendezvény. Nem akarok háborút!” – kiabálják benne gyerekek is. A Nemzeti Színház művészeinek produkciója után Szarka Tamás az Otthon vagyunk című dalát énekli el.

Orbán a színpadon

Orbánn Viktor amikor megjelent a színpadon, a tömeg őrjöngő tapsba kezdett. A miniszterelnök annyira meghatódott, hogy a könnyeit törölgette. „Üdvözletünket küldjük, és a jó Isten áldását kérjük a kárpátaljai magyarokokra, akik két éve a háború szörnyűségeinek árnyékában, jogaiktól megfosztva, kiszolgáltatva várják a háború végét” . Orbán az üzenete a kárpátaljaiknak, hogy „nincs már messze a nap, amikor sorsotok jobbra fordul”. Ezután Robert Ficónak is üdvözletét küldte, „Szlovákia békepárti miniszterelnökének. Azért lőtték le, mert a béke pártján állt, kis híjján az életét adta a békéért. De kemény fából faragták, nem az a fajta, aki hagyja magát kiiktatni”, mondta.

Deutschot méltatta

Orbán Viktor azt mondta, uniós választás előtt még nem volt Békemenet, de ha ráfújnának ellenfeleikre, egész Brüsszelig repülnének, de nem teszik, mert ott már van elég háborúpárti politikus, ezért saját embereiket küldik oda, élükön Deutsch Tamással.

Nem hagyjuk!

Csak akkor maradhat ki Magyarország a háborúból, ha miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme. A Fideszre leadott szavazat életet ment. Orbán Viktor azt mondta, nem hagyjuk, hogy gyerekeinek és unokáinkat az ukrán frontra vigyék. Mi vagyunk az egyetlen egy békekormány Európában”.

Vége a beszédnek

„A Jóisten hat nap alatt teremtette a világot, a hetedikre pihenést írt elő. De sajnos mi a hetedik napon sem pihenhetünk meg, tövig kell nyomni a gázt”, mondta Orbán, aki azzal zárta a beszédét, hogy csak akkor lesz győzelem, ha mindannyian elmennek szavazni. A tömeg ismét őrjöngő tapsba kezdett.

Kiemelt kép: hír tv közevetítés