A bulinegyed problémájának megoldása ugyan továbbra is várat magára, addig is jó pár szigorításról döntöttek a napokban a főváros 7. kerületében. Az erzsébetvárosi képviselő-testület legutóbbi ülésén az éjfél utáni nyitvatartási engedélyek számának korlátozásáról szavaztak, valamint arról, hogy az éjfél után is nyitva tartó szórakozóhelyeknek biztonsági őröket kell alkalmazniuk és gyakrabban kell takarítaniuk.

A szigorítások jegyében

A szigorítások jegyében maximalizálják az éjfél utáni nyitvatartási engedélyek számát, megakadályozva, hogy még több éjszaka is nyitva tartó szórakozóhely legyen a kerületben. Ha egy vendéglátóhely egy évben három alkalomnál többször megsérti az előírásokat, annak engedélyét külön mérlegelés nélkül visszavonják. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többször kell takarítani

Panasz esetén, a vendéglátóhelyeken a zajszint értékét, illetve a hangerőt szabályozó limitereket igazságügyi szakértői állásfoglalás alapján állítják be. Az üzletek előtti közterületet a jövőben a kereskedőknek naponta többször kell takarítaniuk, úgy, hogy az reggel 6 óra után is tiszta legyen. A szórakozóhelyeknek a köznyugalom biztosítása érdekében biztonsági őrt kell alkalmazniuk;

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Zárják el a szeszes italokat

Emellett a 22 óra után is nyitva tartó boltokat kötelezik arra, hogy a szeszes italokat tároló polcokat olya módon zárják le, hogy azokhoz sem a vevők, sem az eladók ne férjenek hozzá. A közterület-használati díjak 20 százalékát kompenzációként megkapják azok a társasházak, amelyek előtt terasz működik, vagy ahol filmforgatásra adtak ki engedélyt.

Tiltás az elektromos rollereknél

Az önkormányzat megtiltja az elektromos rollerek használatát a járdákon, a kutyák sétáltatásakor a tulajdonosoknak az ürülék felszedésére szolgáló eszközzel és a vizelet maró hatását, kellemetlen szagát enyhítő vizet tartalmazó palackkal is kell rendelkezniük.   

Nagyon megverték

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy egy külföldiekből álló társaság rátámadt egy 27 éves fiatalra a 7. kerületben, akit úgy megvertek, hogy még az arccsontja is eltörött. Egy Facebook-poszt szerint a megvert illetővel már korábban, az Instant nevű szórakozóhelyen is összeszólalkozott a társaság, ahonnan a biztonsági szolgálat rakta ki a kötekedőket. A társaság ezután a közelben bevárta a sértettet, és a Wesselényi és Kertész utca sarkán megverték. 

A polgármester több ellenőrzést akar

Ahogy írtunk róla, esténként, késő este, és főként hétvégén ellepik a fiatalok és turisták Belső-Erzsébetvárost, amit sokan csak bulinegyedként emlegetnek. Azzal a céllal érkeznek, hogy szórakozzanak. Sokszor a bulik zajjal és esetenként deviáns viselkedési formákkal járnak együtt a polgármester szavai szerint.

Együttműködés a rendőrséggel

Niedermüller Péter, a kerület polgármestere hangsúlyozta, mindenben együttműködnek a rendőrséggel, a BRFK-val és a 7. kerületi rendőrkapitánysággal. Még a működésüket is támogatják egy nyolcszámjegyű összeggel. Mindezen felül 10-12 szolgálati lakást is biztosítanak a rendőrök számára a kerületben.

Ez a cél

Niedermüller Péter szeretné elérni, hogy a közterületeken ne történjenek olyan esetek, amelyek elfogadhatatlanok. Szeretné visszaszorítani a garázdaságot. “… ne legyen részegeskedés, ne legyen olyan hangoskodás, ami az itt élő emberek nyugalmát veszélyezteti” – mondta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció