A férfi minden előzmény nélkül rájuk rontott, ám szerencsére. Nem sokkal később maga a kerületi rendőrkapitány intézkedett, a támadót azóta már kényszergyógykezelésre küldték.

Rémisztő támadás

Rettenetes perceket kellett átélni egy édesanyának és kislányának kedden este a József Attila-lakótelepen, a Lidl áruház előtt. Az esetről az Index számolt be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

A bolt dolgozói segítettek

„Hazafelé tartottunk a 3-as villamostól, amikor a Napfény utca, Lobogó utca sarkán belénk kötött egy nagydarab, kb. 2 méter magas, 50 év körüli férfi. Bele akart rúgni a kislányomba, és jött felénk bőszen!” – írta az anyuka egy Facebook-csoportban. Szerencséjük csupán az volt, hogy a bolt dolgozók még akkor bent voltak, s ők segítettek nekik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mások is látták már

„Ők nagyon rendesek voltak, mondták, hogy menjünk gyorsan be, ők majd feltartják az illetőt” – mondta, majd a kommentelők kérésére részletes személyleírást adott az illetőről, mivel mindennkit figyelmeztetett rá. Egy másik helyi nő is jelezte, hogy ők is találkoztak az illetővel, aki hasonlóan volt felöltözve, viselkedése alapján zavartnak tűnt. Mint megjegyzi, az Epreserdő utcában állt eléjük a 60 év körüli férfi.

Gyorsan beindult a folyamat

„Szerencsére a párom és a két kutya velem volt” – tette hozzá. Szerinte csak ezért nem támadt rájuk. Ezt követően többen jelezték, hogy feljelentették a férfit a rendőrségen, ahol a köztéri kamerák képei alapján azonosították a támadót. Később a poszt alatt bejelentkezett az egyik helyi önkormányzati képviselő is. „Jeleztem az esetet a rendőrkapitánynak, utánanéznek az úriembernek, és kértem intenzívebb járőrözést a lakótelepen” – írta a Momentum politikusa.

Nem sokkal később már mindent láttak

Jancsó Andrea megjegyezte, hogy amikor olvasta a posztot, azonnal szólt a kerületi rendőrkapitánynak is, aki ugyancsak tagja a csoportnak, de elfogalaltságai miatt nem mindig tudja követni a hírfolyamot. Ennek köszönhetően negyven perccel az eset után már rendelkezésre állt a támadásról készült felvétel.

Sokakat megijesztett

Ennek köszönhetően a zsaruk elkezdték keresni az elkövetőt a környéken, akit rövidesen begyűjtöttek. „Az elkövető elfogása megtörtént! Kollégáim Messenger-üzenetben fogják Önöket keresni, szükség van a tanúvallomásukra! Várjuk továbbá azok jelentkezését, akiket valamiféle módon zaklatott, ijesztgetett vagy esetleg bántalmazott a bejegyzésben szereplő személyleírású férfi” – írta Ámán András ezredes, kerületi rendőrkapitány.

Posztolás helyett hívjuk a 112-őt

Később a portál megkeresésére azt mondta, történt már hasonló eset a körzetükben, s kollégáival együtt gyakran követik a helyi lakosok csoportjait, mivel sok esetben csak itt jelzik, ha valamilyen jogsértét vagy bűncselekmény áldozatai lettek. A kapitány ugyanakkor azt mondta, az emberek posztolás helyett inkább hívják a 112-őt, hiszen a további visszaéléseket csak így tudják megakadályozni.

Kevés bűncselekményt követnek el a környéken

„Értelemszerűen, ha nem értesülünk egy ügyről, nem tudunk segíteni, hiába a polgárok védelmére tettünk esküt” – hangsúlyozta a kapitány. Mint mondta, az említett ügyben ugyan nem történt feljelentés, de érthető módon több lakóban félelmet keltett az illető. Hozzátette, az utóbbi tíz évben jelentősen visszaesett a József Attila-lakótelepen elkövetett bűncselekmények száma, ami biztonságosnak tekinthető, noha az észszerű óvatosság mindenhol ajánlott.

Ezért tartotta fontosnak a megszólalást

Ámán András hozzátette, azért is tartotta fontosnak, hogy megszólaljon az esettel kapcsolatban, mivel meg szerette volna nyugtatni az érintetteket, ugyanis egyre többen jelezték, hogy bennük is félelmet keltett az illető.

Már a rácsok mögött van

A férfitól egyébként nem csak a kerületieknek, de senkinek sem kell már tartania. Könnyű testi sértés bűntettével, valamint zaklatással gyanúsítják, a bíróság pedig azóta már elrendelte kötelező kényszergyógykezelését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

(Kiemelt képünk illusztráció.)