A horgász Majosházánál tűnt el a folyóban. A víz hideg volt, mindössze 10 Celsius-fokos. Csak másnap találtak rá a férfi holttestére.

Horgászott, majd eltűnt

A Ráckevei – Dunán horgászott egy 70 év körüli férfi a múlt héten péntek délután. Csónakja elszabadult, ám nem hagyta annyiban a dolgot. Levette a ruháit, majd utána vetette magát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Búvárokkal keresték

Az eltűnt férfit búvárokkal próbálták megtalálni. Közben a rendőrök egy hajóról biztosították a terepet. Órákon át zajlott a kutatás a Pest vármegyében található Majosházánál.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokan próbálták megtalálni

A polgárőrök, a rendőrök, a halőrök autói is ellepték a környéket. Mindannyian az eltűnt férfi felkutatásán fáradoztak. A horgác folyó közepén, egy belső stégen pecázott, onnan vetette magát csónakja után a vízbe.

Elszabadult a csónak

Felszereléssel és kifogott halakkal sodródott a férfi csónakja a vízen. Ez a többi horgásznak tűnt fel. Rövid időn belül megtalálták a férfi levetett ruháit is a stégen.

Lámpákkal is keresték a férfit

Az eltűnt horgász keresése sötétedés után is folytatódott. Lámpákkal kutatták át a nádast és a partot. Akkor azonban még nem bukkantak a nyomára.

Reggel folytatták a keresését

A férfit újból keresni kezdték, ahogy megvirradt. Végül szombaton megtalálták a holttestet, 25-30 méterre a stégtől. Erről Pfeifer Rikárd, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség halőrzési ágazatvezetője számolt be az RTL Híradó számára.

Kiemelték a vízből a horgász élettelen testét

A speciális mentők vitték a férfi holttestét a partra. A búvár nagyságrendileg egy percet tartózkodott a vízben. Erről Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szolgálatvezetője beszélt a csatornának.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat posztja az eset kapcsán

Rutinos horgász volt

Az idős férfi egy szomszédos horgászegyesület tagja volt az RTL információja szerint. Több évtizede pecázott. Azt, hogy mi okozta a férfi halálát, a rendőrségi vizsgálat deríti majd ki. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az RTL riportja az eset kapcsán

Kiemelt kép: Az eltűnt horgász keresését biztosító rendőri hajó – Forrás: A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook oldala