Meghalt egy 2 éves kislány, miután beleesett a családi házuk udvarán található kerti medencébe. Szintén vasárnap, hasonló eset történt Balatonszárszón, azonban a 3 éves kisfiút sikerült kimenteni.

Megfulladt egy 2 éves kislány

Vasárnap a Magyar Gyermekmentő Alapítvány budapesti egysége Pilisre kapott riasztást egy kétéves, medencébe esett kislányhoz, akinek hosszadalmas küzdelem után sem tudták megmenteni az életét- közölte az alapítvány hétfőn Facebook-oldalán.

Balatonlellére is riasztották őket

Majd így folytatták bejegyzésüket: „A balatonlellei mentőnk ugyanezen a napon Balatonszárszóra vonult, ahol egy 3 éves kisfiút húztak ki a kerti medencéből, aki már lefele süllyedt a vízben. A kisfiút szerencsére még időben sikerült kimenteni”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kiszöknek a medencéhez

A gyermekmentők tapasztalata szerint a kerti medencés balesetek többnyire akkor történnek, amikor a felnőttek a házban vannak, a gyermekek pedig kihasználva a pillanatnyi figyelmetlenséget, kiszöknek a medencéhez.

Ezt javasolják

Javasoljuk, hogy a kerti medencéket, tavakat kerítsék körbe, vagy fedjék le, amikor használaton kívül vannak, vagy zárják kulcsra a bejárati ajtókat, földszinti ablakokat.

Eltűnt a vízben

Vasárnap délután Szigetcsép Szabadstrandon elmerült a vízben, majd eltűnt egy ember. Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület Szigetújfalu tagjait 16 óra 39 perckor riasztották a helyszínre. 

2 búvár azonnal keresni kezdte

2 búvár a helyszínen tartózkodott, ők azonnal bekapcsolódtak a keresésbe. Illetve a helyszínen volt még Bíró János, szigetújfalui lakos aki egyből segítséget nyújtott a szonárral rendelkező csónakjával.

Jöttek a katasztrófavédők is

Az önkéntes tűzoltók azonnal riasztották a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeletétől Szigetcsépről, akiknek szonártechnikával kellet beavatkozniuk.

Búvárok keresték az áldozatot Szigetcsépen

Forrás: Facebook

Megtalálták az áldozatot

„A helyszínre elsőként kiérkező önkéntes tűzoltók pontos helyszínmegjelölésének köszönhetően a testet hamar megtaláltuk, a búvárok a felszínre hozták, de sajnos az életét már nem lehetett megmenteni” – írta Facebook oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

20 éves volt az áldozat

20 éves férfit húztak ki a vízből Hiába érkezett a gyors segítség, már csak az eltűnt személy holttestét tudták kihozni a vízből. Az áldozat egy 20 éves fiatalember.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Ez is érdekelhet

„A testvérei nagyon várják már haza Dávidot” – mondta a Balatonba fulladt 17 éves fiú édesanyja, akinek a gyermeke akkor látta először a Balatont, amikor elnyelte a víz

Kiemelt kép: illusztráció