Csak a szerencsén múlt, hogy nem végződött tragédiával annak a fiúnak tombolása, aki még évekkel ezelőtt sebesített meg több embert is a fővárosban. Nem bírta elviselni, hogy elhagyták, s féltékenységében fékevesztettét vált. Most a rácsok mögött nyugodhat meg.

Nem változott az ítélet

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt elítélt – az elkövetés idején – 16 éves vádlottal szemben kiszabott büntetést – olvasható a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség keddi tájékoztatásában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyilkossági kísérlet miatt emeltek ellene vádat

A Fővárosi Főügyészség még 2020 év során emelt vádat az elkövetéskor 16 éves és a büntetőeljárás során újabb bűncselekményeket elkövető fiúval szemben, emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Első fokon 12 évet kapott

Első fokon a fiatalt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel és több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, illetve más bűncselekmények elkövetésében, ezért őt 12 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Belökte a jéghideg vízbe

Az ítélet szerint a fiú többször is bántalmazta jegyesét, aki ezért elhagyta őt. Azonban nem tudott belenyugodni a történtekekbe és elcsalta őt a 9. kerületbe a Ráckevei Duna-ághoz. Itt a töltésről – ami közel öt méter magas volt – belelökte a 0 fokos vízbe.

Sikerült felhívni a barátnőjét

A lánynak sikerült partra jutnia, azonban volt barátja nem érte be és tovább verte, egy éles eszközzel több alkalommal bántalmazta, majd életveszélyes állapotban magára hagyta. Azonban szerencsére sikerült segítséget kérnie a barátnőjétől telefonon és később feljelentést tett.

Házi őrizetben ismerkedett

A történtek miatt nyomkövetőt kapott a lábára, így a lakóhelyén kellett maradnia. Ezen időszak alatt az interneten megismerkedett egy fiatal lánnyal, aki rendszeresen látogatta lakásán, azonban ennek a kapcsolatnak is szakítás lett a vége – ebbe ugyancsak nem tudott beletörődni a fiú.

Megszabadult a nyomkövetőtől

2018 augusztusában a nyomkövetőjét a bokájáról levágta, magához vett egy éles eszközt, majd lelépett. Egyenest a 11. kerületi Csóka utcába ment, hogy felkeresse volt barátnőjét. t annak édesanyjával szóváltásba keveredett, akit többször is életveszélyesen bántalmazott.

Két emberre is rátámadt

Volt barátnője is rátámadt, őt is testszerte megvágta. A lány életét a gyors orvosi segítség mentette meg, édesanyját életveszélyes sérülései miatt ugyancsak megműtötték. Az elsőfokú ítélet ellen a fiatalkorúak ügyésze a jelenleg 20 éves vádlott terhére hosszabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ügyészség többet adott volna neki

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azonban súlyosabb ítéletet szeretett volna. A Fővárosi Ítélőtábla 2022. november 24-én kihirdetett és jogerős határozatával az elsőfokú ítéletet helybenhagyta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)