A TEK-nek és a magyar rendőrségnek kellett kimenekítenie azt a magyar férfit vasárnap délután, aki bemutatott a török elnöknek.

Ismét Budapesten a török elnök

Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatásra hívta meg Recep Tayyip Erdogan török államfőt Budapestre, aki elfogadta a meghívást. A magyar-török csúcstalálkozóra augusztus 20-án kerül sor a Karmelita kolostorban. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az atlétikai vb-n is kinn járt

Recep Tayyip Erdogan a Nemzeti Atlétikai Központba is ellátogatott, ahol más magasrangú politikai vezetők jelenlétében megtekintette a budapesti atlétikai világbajnokság küzdelmeit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felismerte

A fővárosi közlekedésben is fennakadásokat okozott a török elnök látogatása. Konvoját sokan megismerték a budapesti utcákon. Így tett Bán Tamás is, aki nem palástolta véleményét a török elnökről – kapott is érte elmondása szerint!

Bemutatott neki

A férfi a Magyar Narancsnak azt mondta, hogy épp fiával és feleségével sétált, amikor meglátta a török elnök konvoját. Látta a felfegyverzett kommandósokat is. Hamarosan kiszúrta Erdogant is – majd gondolt egyet, és bemutatott neki. Nem kellett volna.

Lefogták

Elmondása szerint a török elnök arcáról lehervadt a mosoly, amikor elérkezett hozzá az üzenet. Ezt követően három-négy civil ruhás ember jelent meg, akik lefogták Bánt, majd rángatni kezdték. A férfi szerint Erdogan testőrei voltak.

Rossz helyen markolászták

Elég rendesen meggyötörték a magyar férfit: próbálták a kezét lefejteni, illetve valaki a heréjét markolászta, végül a földre vitték, rátérdeltek a veséjére, hátára, csavargatták a kezét, majd rugdosni kezdték.

A TEK védte meg

A helyzetből a magyar TEK-esek mentették meg, akik a testőrök és a férfi közé álltak. Közben azért a törökök is kiosztottak néhány pofont. Később rendőrök is érkeztek a helyszínre, akik hiába próbálták csitítani a kedélyeket.

Rendőrök vitték el

A magyar férfi úgy emlékezett vissza, hogy a TEK-esek félkörívben védték őt, ugyanis a testőrök továbbra sem szálltak le róla, tovább vegzálták. Beültették hát egy rendőrautóba, elhajtottak vele, majd Budán elengedték.

Felszakadt az ujján a bőr

„Meg nem fordult a fejemben, hogy Magyarország fővárosának belvárosában veszélybe kerülhetek” – fogalmazott később a magyar férfi, aki egyébként könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet: a jobb középső ujján felszakadt a bőr, az öklén, térdén, sípcsontján néhány horzsolás keletkezett. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: akcióban a TEK – fotó: illusztráció