Benyomul a rendőrség a ruhátlan férfiakkal teli lakásba, majd igazoltatni kezdik a jelenlévőket. Most már tudjuk, hogy ekkor a fideszes Szájer József már az ereszcsatornán próbált elmenekülni. Talán csak alsónadrág volt rajta, az viszont biztos, hogy kábítószert találtak a hátizsákjában. A Blikk videóját a cikkünk alján lehet elérni.

Fél tízkor indult a razzia

A Szájer József fideszes EP képviselő bukását okozó bulin november 27-én este fél tíz körül jelentek meg a brüsszeli rendőrök a koronavírus-helyzet miatti korlátozások megsértése miatt.

Nyolc rendőr érkezett

A videón nyolc rendőr látható, akik a lakás előterében igazoltatták a vendégeket. Személyiségi jogokból az arcokat kitakarták, a hangot pedig torzították a felvételen. 

Civil ruhát viselő rendőr is volt

A Blikk arról ír, hogy a nyolc rendőr közül ketten fekete civil ruhát viseltek: egyikük a háttérből végig videózta az eseményeket, a másik (egyedüliként) a fején fülhallgatóval követte az intézkedést.

Fejezzék be a videózást!

A felvétel rövid, és akkor ér véget, amikor az egyik rendőr erélyesen rászól a felvételt készítő partivendégre, hogy fejezze be a videózást. 

Panaszt tett a házigazda

A hatósági intézkedés módja miatt a parti szervezője, David Manzheley hivatalos panaszt tett a helyi rendőrségen. A beadvány egy példánya a Blikk birtokába került.

Engedély nélkül mentek be a lakásba

Ebben Manzheley azt kifogásolta, hogy a rendőrök – a fiatalember állítása szerint – „engedély vagy egyéb szükséges papír” nélkül hatoltak be a lakásába.

Sértő megjegyzések

Manzheley megemlítette azt is, hogy szerinte több rendőr súlyosan rasszista és homofób megjegyzéseket tett a vendégekre, valamint kisebb tusakodás is kialakult pár rendőr és a ruhátlan vendégek között. Panaszában Manzheley az akcióban részt vett rendőrök felfüggesztését és az ügy kivizsgálását kérte.

Lemondott Szájer József

Ahogy azt az elsők között itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk Szájer József a partit követően két nappal később lemondott európai parlamenti mandátumáról.

Botrányparti

Ezután a belga sajtó számolt be arról, hogy a Fidesz-alapító egy olyan botrány-partin vett részt, amit a rendőrség számolt fel a járványügyi intézkedések megsértése miatt.

Kilépett a Fideszből

A buliban csak férfiak voltak. Szájer József a rajtaütéskor az ereszcsatornán menekült, de a rendőrség elkapta és kábítószert is találtak nála. Miután kirobbant a botrány, Szájer József a Fideszből is kilépett.

Itt a videó

A videó a Blikk oldalán ide kattintva nézhető meg!

Kiemelt kép: illusztráció