Futótűzként terjedt el a magyar közösségi oldalakon egy gödöllői nő bejegyzése, amiben arra panaszkodik, hogy két fiatal, nem magyarul beszélő férfi fotózgat a helyi játszótéren, és nemcsak magukat, hanem az anyukákat és a gyerekeket is fényképezik. A polgármester szerint nem történt atrocitás.

Képeket csináltak

Egy nő egy zárt csoportba írt, de később nagyon sok helyen megosztott bejegyzése szerint vasárnap arra lett figyelmes a főtéri játszótéren, hogy két, 18-25 év körüli srác fotózgat a kisgyerekek között. A fiatalok nemcsak magukról, hanem a gyerekekről is csináltak képeket, és nem magyarul beszéltek – írta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újra ottvoltak

Másnap is kiment a játszótérre, a két srác megint ott volt: hangosan köszöntek a kislányának, integettek, és le is fotózták őket. „Ekkor rájuk üvöltöttem, hogy HÉHÉ NONO!” – idézte fel a kismama.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hívta a rendőröket

A megfigyelésbe ezek után a férje is becsatlakozott, ő is készített képeket a két ácsorgó fiatalról. A nő figyelmeztetett mindenkit, hogy „figyeljenek oda, mert lehet, hogy komolyabb dolog van a háttérben, mint szimpla fotózás”, és a rendőrségnek is szólt – írja a Telex.

Kiakadtak a kommentelők

A poszt vadul kezdett el terjedni a közösségi oldalakon, többen már lincselést vizionáltak. Egész addig tartott a pánikhangulat, amíg a gödöllői főtéri szálloda sales managere hozzá nem szólt a bejegyzéshez.

A VB-re érkeztek

Azt írta, hogy „a két fiatalember Indiából érkezett az atlétikai vb-re, olimpiai és világbajnokok. A légynek sem ártanak és nagyon kedvesek.” Az nem egészen egyértelmű, hogy tényleg egy olimpiai és egy világbajnokról van-e szó, tekintve, hogy Indiának egy olimpiai bajnoka van atlétikából, világbajnoka pedig nincs.

Nem történt atrocitás

Gémesi György, Gödöllő polgármestere a Telexnek elmondta: az atlétikai világbajnokságra készülő sportolók laknak a főtéri szállodában, ők mentek ki a térre fotózni. A főtér egyébként be van kamerázva, nem történt semmi atrocitás, a polgármester szerint egyszerűen túlreagálták az esetet.

Pánikkeltés helyett…

Mint hozzátette, megérti, hogy mindenben jó az óvatosság, de először kérdezni kell, nem pánikot kelteni. A polgármester egyébként kedd hajnalban kapta meg a képet és a szöveget egy pécsi ismerősétől, aki azt kérdezte, mi folyik Gödöllőn.

Nem történt semmi

Azóta konzultált a rendőrkapitánnyal, a közterület-felügyelettel, és kiderült, hogy lényegében nem történt semmi. Közölte, fotózni egyébként közterületen lehet, ő is fotózott már gyerekeket a szökőkútnál, a fotók felhasználása viszont más téma.

Nem érti a helyzetet

Gémesi György azért is tartja furcsának a hirtelen kialakult pánikot, mert Gödöllőn 300-400 külföldi egyetemista tanul, az ott élők már megszokták őket. A polgármester elmondta azt is: nem tud róla, hogy a sportolókat fenyegetés érte volna.

Járőröznek ott

A Pest Vármegyei Rendőr-kapitányság úgy tájékoztatott, hogy a rendőrségre két bejelentés érkezett, miszerint Gödöllő főterén külföldi férfiak nőket és gyermekeket fényképeznek. A rendőrök a helyszínt ellenőrizték, szabálysértésre/bűncselekményre okot adó körülmény nem merült fel, de ettől függetlenül visszatérően járőröznek a környéken. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gödöllői játszótér – Forrás: gyerekkel.hu