Szőke Zoltán, a Barátok közt egykori Berényi Miklósa vezeti az Erdőkertesi Faluházat és Könyvtárat. A népszerű színész 2 évvel ezelőtt vonult vissza. Azóta jógázik és egy tanyán él. Most Erdőkertesen készül arra, hogy visszatérjen a színpadra.

Új igazgató Erdőkertesen

Új igazgatója van az Erdőkertesi Faluháznak és Könyvtárnak. Szőke Zoltán, a Barátok közt egykori sztárja lett a település kulturális központjának vezetője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Az egyik legnépszerűbb karakter volt

A színész 2019-ben, több mint két évtized után szállt ki a Barátok közt-ből. Ő volt a sorozat egyik legnépszerűbb karaktere. Szerepe szerint egy gonosz, pénzéhes üzletembert alakított, akitől a bűnözés sem állt távol.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Elvonultan él

2 évvel ezelőtt maga jelezte az RTL klub vezetésének, hogy nem kíván többé a sorozat szereplője lenni. Ezután egy Budapest környéki tanyára költözött, ahol elvonulva él, a színészetet pedig a meditáció és a jógázás vette át.

Nem volt motivációja

„21 év intenzív televíziózás után éreztem, hogy már nincs mondanivalóm. Ha ehhez párosul, hogy az embernek nincs motivációja ahhoz, amit csinál, ráébred, hogy abba kell hagyni. A saját mentálhigiéniám érdekében és a saját megújulási lehetőségeim értelmében abba kellett hagynom”– mondta a TV2-nek Szőke Zoltán.

Érezte magába a vezetői képességet

A színész arról is beszélt, hogy „próbára tesz egy embert egy teljesen új munkakör egy új feladattal, hogy hogy állja meg a helyét. Ilyen módon nem voltam vezetői szerepben, viszont az ember tisztában van az erősségeivel és a hiányosságaival. Az elmúlt 21 évben, amíg a televízióban voltam, úgy éreztem, hogy van egyfajta vezetői képességem, ezt az ember érzi”.

Erdőkertesen tér vissza a színpadra

A Barátok közt egykori sztárja azt tervezi, hogy a járvány után az erdőkertesi művelődési ház színpadán mutatkozik be a 2003-ben rendezett monodrámájával.

Újvidéken tanulta a színészetet

Szőke Zoltán 1968-ban született Újvidéken. Szakközépiskolai grafikai formatervező technikusi szakon végzett 1987-ben. Az újvidéki Színművészeti Akadémián 1991-ben diplomázott.

Színészi pályafutása

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházhoz szerződött, ahol 1998-ig játszott. A Barátok közt indulása óta, 1998-tól egészen 2019-ig játszotta az RTL Klub Barátok közt című napi sorozata egyik főszereplőjét, Berényi Miklóst. Ezzel a szerepével vált országosan ismertté. Két gyermek apja.

TV2-n is szerepelt

 Az RTL klub után  szerepet kapott a TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatában, valamint a Ki van a maszk mögött című showműsorban is szerepelt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Szőke Zoltán – Forrás: Youtube.com