Üzent a vasutas, aki úgy bevodkázott, hogy leállt miatta a közlekedés. A MÁV egykori dolgozója akár öt év börtönt is kaphat azért, amit tett. A férfi olyan részegre itta magát szolgálat közben, hogy nem tudta ellátni a feladatát és várakozásra kényszerültek a vonatok.

Vádat emeltek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy vádat emeltek egy vasutas ellen, aki tavaly karácsonykor, munkavégzés közben annyira lerészegedett, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés. A férfi olyan szinten kiütötte magát, hogy a rendőri intézkedés közben is elszunyókált. Az 50 éves férfi, aki csaknem három évtizede dolgozik a vasúttársaságnál, tavaly karácsonykor, kora este lépett szolgálatba forgalmi szolgálattevőként Zalában, a Pacsához közeli vasútállomáson. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Komoly feladatokat látott el

A férfi feladata volt a hozzá tartozó szakaszon közlekedő vonatok forgalmának lebonyolítása, szabályozása a környező vasútállomások között. Kezelnie kellett a biztosítóberendezést, vagyis a vasúti jelzőket, amellyel engedélyezni lehet a vonatoknak az érkezést és az indulást. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy liter vodkát ivott meg

A vádlott már a szolgálatba lépése kezdetén italozni kezdett, a magával vitt egy liter vodka elfogyasztása után az esti órákra „szolgálatteljesítésre és cselekvésre képtelen állapotba került”.

Munkaképtelen lett

Emiatt a menetrend szerint Szombathely és Pécs között közlekedő két személyvonatot nem tudta fogadni, a biztosítóberendezésen nem állított be számukra szabad jelzést, nem adott engedélyt a szerelvények továbbhaladására.

Értesítették a rendőrséget

A várakozásra kényszerülő és a fennakadás okát kutató kollégái folyamatos telefonhívásait sem fogadta, ezért a vasutas munkatársai értesítették a rendőrséget. A járőrök az erősen ittas, alvó férfit az állomás forgalmi irodájában találták meg, a rendőri intézkedés közben is újra elaludt.

Elismerte

A vádlottat váltó forgalmista csak mintegy másfél órás késéssel tudta elindítani a várakozó személyvonatokat. A büntetlen előéletű, a cselekményt beismerő vasutast a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolja írja a Zala Vármegyei Főügyészség.

Sajnálja, ami történt

A bajba jutott vasutas most üzenetet küldött és kifejezte sajnálatát a történtek miatt. A férfit a MÁV a zéró toleranciára hivatkozva azonnal elbocsátotta. A kirúgás mellett akár 5 év börtön is várhat rá.

Besokallt és rossz döntést hozott

A férfi az RTL Híradójnak elmondta: egyedül élt és egyedül is dolgozott, a magánytól pedig karácsonykor besokallt és hozott egy rossz döntést, amit nagyon sajnál. Azt is elárulta, hogy jelenleg új munkát keres, addig pedig a szüleinél húzza meg magát, mivel a szolgálati lakását is elvesztette.

Kigyulladt egy mozdony

A MÁV-ot még az ág is húzza: nem elég a részeg vasutas ügye, a sok baleset és a mindennapos késések tömkelege, a Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy Városlőd-Kislőd állomáson kigyulladt a Déli pályaudvarról Zalaegerszegre tartó Göcsej InterCity mozdonya. A mozdonyvezető porral oltóval a tüzet eloltotta. A vonat egy másik mozdonnyal körülbelül 60 perc késéssel közlekedett tovább. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció