Az elmúlt néhány nap esőzései súlyos károkat okoztak szerte az országban. A főváros sem maradt ki, több kerületben utakra, épületekre, járművekre dőltek fák. Zugló egyik utcájában egy méretes lyuk keletkezett.

Pénteken jött az özönvízszerű eső

Az ország számos pontján hatalmas mennyiségű csapadék hullott le nagyon rövid idő alatt. Volt bőven dolga a katasztrófavédelemnek, hiszen sok helyen fák dőltek ki, amelyek épületekre, utakra vagy éppen járművekre dőltek. Azóta is zajlanak a kárelhárítások. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A fővárost sem kímélte az időjárás

Budapestet is elérte a heves esőzés. A főváros több pontján 70-80 km/h-s széllökéseket mértek. Rengeteg helyen gyakori villámlások kísérték a vihart.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagy lyuk keletkezett Zugló egyik utcájában

Az esőzések következtében utakban is keletkeztek károk. Zuglóban a Gyarmat utcai evangélikus kápolna előtt beszakadt az út, és egy méretes lyuk tátong ott a mai napig. Eddig még nem tudták a kérdéses szakaszt helyreállítani a szakemberek, az utat azonban lezárták.

Valaki humorosra vette a dolgot

A nem éppen hétköznapi látvány felkerült a Google Térképre is. Jelenleg “A hírös zuglói Lyuk” néven lehet megtalálni. Fotókat is mellékeltek a furcsa látványossághoz.

A hírös zuglói Lyuk a Google Térképen

Már ketten véleményezték is a “látványosságot”

Mind a két véleményező 5 csillagosra értékelte a várhatóan tiszavirág életű zuglói látványosságot. Az első két képet mindössze néhány órája töltötték fel. Egy másik humoros felhasználó a következőket írta: “Sajnos nincs vattacukor vagy egyéb fogyasztási lehetőség egyelőre, de reméljük kiépül idővel és tökéletes hétvégi családi program lesz, ajánlom a környék természeti csodákat kedvelőinek.”

A hétvégi viharok több milliárd forintos kárt okoztak

Ahogyan azt korábban megírtuk, a hétvégi zord időjárás milliárdos nagyságrendű károkat okozott. A biztosítótársaságokhoz minden bizonnyal már be is futott jónéhány kárbejelentés. A biztosítók megerősített kárrendezési kapacitással dolgoznak.

Nem minden esetben fizetnek a biztosítók

A lakásbiztosítási fedezetek nem, vagy bizonyos esetekben csak korlátozottan térítik meg a pincékben lévő vagyontárgyakban keletkezett károkat. Heves esőzések után pedig általában a pincékben szokott a legnagyobb kár lenni, mivel az esővíz lefelé keres utat magának.

A nyitva felejtett ablak esete

Ha valakinek azért keletkezik kára egy magára hagyott lakásban, mert vihar idején nyitva maradt egy ablaka, azt a biztosító nem téríti meg alapesetben. Arra sincs garancia, hogy meg lesz térítve, ha a huzat miatt keletkezik valakinek anyagi kára.

Gyorsan kell cselekednie annak, akinek kára keletkezett

Akit a vihar miatt kár ért, annak kettő napon belül kell jeleznie azt a biztosítója felé. Ezt követően öt napon belül küldenek a biztosítótársaságok kárszakértőt. A kisebb, 100-150 ezer forintos károkat a biztosítók szemle nélkül, 48 órán belül ki szokták fizetni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A beszakadt úttest Zuglóban – Forrás: Google Térkép