Lényegében egy macska-egér játékot játszik az építési vállalkozó a hatóságokkal: egyszer leállítják a munkát, máskor pedig tovább folytatják. Az állapotok pedig mind csak romlanak.

Fütyülnek minden hivatalos döntésre

Hiába tiltotta meg a kormányhivatal az építkezés folytatását, és zárta le a területet, még pénteken is folytak a munkák az újbudai Barackmag utcában – hangzott el az RTL híradójában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez okozza a problémát

Augusztus 19-én még csak a járda kezdett el omlani, mára már semmi sem látszik belőle. Apartman szálloda készül itt, hamarosan át kellene adni, de alig áll valahogy az építkezés. A Magyar Szocialista Párt (MSZP) helyi képviselője azt mondja, az út azért csúszott meg, mert az építkezésen támfal helyett csak egy vékony betonréteggel fedtek be egy veszélyes szakaszt.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Egyre rosszabb a helyzet

Forrás: László Imre Facebook-oldala

Már a NAV is a helyszínen járt

A kormányhivatal leállította az építkezést, majd miután a szakértői véleményeket a vállalkozó nem töltötte fel. Múlt héten átadta a NAV-nak ezt azonnali intézkedésre. Múlt hét pénteken kinn volt a NAV, teljesen lezárták a területet, mindenkit hazaküldtek – ismertette Keller Zsolt.

Elfogyott a türelem

Ennek ellenére néhány nap után újra folytatódott a munka. Péntek reggel ismét az építkezés zajára keltek a Barackmag utca lakói, köztük az Újbudai Védegylet egyik vezetője. „Sokunknál már elfogyott a türelem, és többször is megkerestek engem, hogy kéne lakossági akciót szervezni – magyarázta Bereczky Gábor.

Életkép az építkezésen

Forrás: László Imre Facebook-oldala

Mindenki nyugtalan a környéken

Hozzáfűzte, az ötletek közt felmerült az építési terület autókkal való körbezárása is, mert számukra ugyanis elfogadhatatlan, hogy az építkezés nem tud normális mederbe terelődni. Azt is hozzátette, hogy nagyon nyugtalanok az ott élők, nem értik, hogy a hatósági tiltás ellenére hogy folytathatják a munkát az építkezésen.

Végrehajtói titok miatt hallgatnak

A vállalkozó nem reagált a csatorna megkeresésére, noha korábban azt állította, hogy minden a tervek szerint zajlik. A NAV az úgynevezett végrehajtói titokra hivatkozva érdemben nem reagált a csatorna megkeresésére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk az Újbudai Védegylet Facebook-oldaláról származik.)