Beszakadt az utca egy alatta lévő pince miatt Pátyon, közben a fővárosban is beomlott egy utca egy autó alatt. A lyukak gyors tömedékelése úgy tűnik elveszik a bürokráciában. Pátyon még a szemétszállítás is akadozott a beszakadt utcában.

A pályi utca beomlása még május közepén történt, azonban a lyuk azóta nem tűnt el és úgy tűnik, sokáig ott is marad.

Erről a Budakeszivel szomszédos Páty polgármestere írt a facebookos oldalán. Székely László szerint a hatalmas gödör feltárásakor kiderült, hogy az út alatt egy pincejárat van.

A pince a Magyar Állam tulajdonában van, ezért értesítette az önkormányzat az Állami Vagyonügynökséget. Mint írja: az Önkormányzat a szükséges lépéseket megtette; elkerítette a területet és jelezte a történteket az illetékes hatóságoknak.

Az út helyreállítása, az első becslések szerint is több 10 millió forintba fog kerülni. Ahhoz, hogy erre forrásokat tudjon biztosítani a település jelezték a történteket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és kérték a költségek finanszírozását az országos Vis Maior keretből.

Ehhez szükséges, hogy a kötelező adminisztrációs folyamatokat végigvárják. A szakemberek becslése szerint is 1-1,5 hónap lesz az út rendbetétele.  Kérik a beszakadt Burgondia utca környékén lakókat, hogy az esetleges további útszakadások megelőzése érdekében, kerüljék el az adott szakaszt.

A polgármester posztjához többen hozzászóltak, volt aki a bürokratikus, lassú ügyintézést kifogásolta. Kiderült, hogy az adott utcából még a szemetet sem vitték el, ezért ott bűzlenek a kukák, az utca lakói háborognak. A poszt a cikkünk alján megnyitható.

Budapesten is megnyílt a föld

Közben az Index.hu számolt be arról, hogy megnyílt a föld Budapesten, a XIII. kerületben, a Hegedűs Gyula utca és a Vígszínház utca sarkánál, a hatóságok le is zárták a kereszteződést. A Katasztrófavédelem honlapja azt írja, beszakadt az aszfalt egy parkoló gépkocsi egyik kereke alatt a XIII. kerületi Hegedűs Gyula utca elején. A fővárosi hivatásos tűzoltók a darut kérték a helyszínre, valamint értesítették a társhatóságokat és a tömegközlekedési társaságot az esetről.

Kiemelt kép: Beszakadt Burgundia utca Pátyon – Forrás: Facebook/Páty Község Polgármestere