Baleset történt péntek délután az Astoriánál a metróban. Egy utas lába beszorult a szerelvény és a peron közé. A mentés idején a 2-es metró teljes vonalán pótlóbuszok szállították az utasokat. A mentésről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Baleset a 2-es metrón

Baleset miatt nem járt a 2-es metró, a teljes vonalon pótlóbusz közlekedett – közölte a Budapesti Közlekedési Központ péntek délután. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni

Beszorult egy utas lába

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte: a 2-es metró vonalán az Astoria megállónál, az Örs vezér tere felé vezető oldalon egy ember lába a szerelvény és a peron közé szorult. 

Sokan dolgoztak a beszorult utas kiszabadításán

Kiszabadították az utast

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, a mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végezték. A tűzoltók az áramtalanítás után egy speciális, felfújható emelőpárna segítségével tolták el a szerelvényt a perontól, hogy a nő lábát ki tudják szabadítani. A sérültet átadták a mentőknek.

Hordágyon vitték el a sérültet

A mentők később tájékoztatnak

A sérült állapotáról az Országos Mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást.

Az Astoriánál mentőautóba tették

Baleset az Állatkertnél

Közben egy személyautó és egy mikrobusz ütközött össze a 14. kerületben, a Kacsóh Pongrác út és az Állatkerti körút találkozásánál. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a karambolos járműveket. Az érintett útszakaszon forgalmi akadály van a baleset miatt.

Módosított útvonalon jár a 72-es troli

A baleset miatt az Állatkerti körúton a Hermina út után. A 72M trolibusz a Deák Ferenc tér M felé módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Széchenyi fürdő M és az Állatkert megállót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni

Itt a mentésről készült videó

Kiemelt kép: A katasztrófavédelem helyszíni felvételei