Önkéntes tűzoltók, településőrök és civilek is csatlakoztak a Dorogról Nyugatiba tartó vonaton eltűnt férfi kereséséhez. Egyelőre nem jártak sikerrel. Közben a feleség újabb információkat osztott meg.

Azonnal keresni kezdte

Ahogy elsők között írtunk róla, felesége azonnal kerestetni kezdte a férjét, és a rendőrség mellett az interneten is segítséget kért: „Kérem, aki tud, segítsen! Reggel a 6.14-kor induló vonattal indult el Dorogról a Nyugati pályaudvar felé, de a munkahelyére nem érkezett meg” – írta az összetört feleség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Önkéntesek segítettek

„A pénteken eltűnt Nékám István Zoltán keresésében vettünk ma részt önkéntes tűzoltókkal, település őrökkel és civilekkel Piliscsaba térségében. Sajnos a keresés ma nem járt eredménnyel” – írta a Piliscsabai Polgárőr Egyesület.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egyelőre nem nyomoz a rendőrség

A kétségbeesett feleség azt írta Facebookon, hogy a rendőrség hétfőig „nem igazán” nyomoz, a keresőkutyás csoportok pedig mind arra várnak, hogy a MÁV, vagy a rendőrség kiadja a felvételeket nekik. Ez egyelőre nem történt meg.

A család is keresi

„Két teljes nap telt el, zacskóban a pizsamái, a cipője, hogyha meg maradt némi nyoma akkor a kutyák érezzék, de érdemben nem történik semmi. A család keresi, ha valaki hasonló embert lát, mi azonnal indulunk a helyszínre” – írta.

A család volt a mindene

Hozzátette: Úgy érzem ezt nem bírom ki, mert aki ismer es tudja, mi tényleg hatalmas szeretetben éltünk. A család volt a mindene. Én ezt nem tudom, hogy fogom ép ésszel kibírni. Ő az életem szerelme és a mindenem, igazi lelkitársai vagyunk egymásnak.

Fizikai fájdalmai voltak

„Ami tény, hogy Isti az utóbbi félévben pszichológusnál járt, sajnos nehezen viselte és sokat sírt, az utóbbi hónapokban átélt traumák miatt, mivel sajnos beteg lett es erős fizikai fájdalmai voltak és sokat fogyott, kb. 20 kg-ot.”

Félt, hogy daganatos

„Úgy erezte az orvosok nem vizsgálják ki kellőképpen, hogy mi a rohamos fogyás es fájdalmainak az oka. Édesanyákájáról a napokban kiderült, hogy rosszindulatú daganatos es mivel az én édesanyám is rákos, Isti hordta kemoterápiára, nagyon félt, hogy magánál is hasonló betegség áll a rengeteg fogyás es fájdalmai mögött” – mesélte a feleség.

Nem bírhatta a terhet

„Félünk, hogy ezt a lelki terhet nem bírta. A lelkem darabokra hullott a fiaink összetörtek, a férjem csodálatos édesanyájával egymást ölelve es egymásba kapaszkodva vigasztalódunk és sírunk éjjel-nappal.” A nő arról is írt, hogy Innentől már senkinek sem válaszol, mert nem bírja olvasni a Facebookot.

Itt tűnt el

A cellainformáció szerint a telefonját a rendőrség Piliscsaba, Pilisjászfalu és Úny háromszögében mérte be, amíg még működött – tette hozzá. Az asszony a poszt alatti kommentben jelezte, hogy aznap pont ugyan olyan meleg öleléssel búcsúztak el egymástól, mint minden egyes nap, a házaspár ugyanis hosszú évtizedek óta él szeretetben és nevelik együtt két gyermeküket – írja a Bors.

Ismertetőjegyek

A család kéri, aki látta vagy tud róla valamit, jelentkezzen. Felesége a leírásban azt is kiemelte, férje ismertetőjele a szája feletti anyajegy: 185 cm magas, őszes haj, barnás-zöld szem, utoljára viselt ruházata: fekete-kék dzseki, sötétkék farmernadrág, sötétkék pulóver és galléros póló, szürkés hátizsák. Ismertető jel a szája feletti anyajegy – sorolta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: eltűnt férfi