„Nincs több guberálás, illegális szemétlerakás, szétdobált szemét. Megszüntetjük a Podmaniczky utcai közterületi szeméthegyet: zárt magánterületen tárolja mostantól a kukáit az FKF”- olvasható Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármesterének friss posztjában.

Illegális szemétlerakás

Mint írja a fővárosi fenntartású kerületi utak takarítása miatt van szükség a Podmaniczky utcán a nagyméretű kukákra, amelyek évtizedek óta állnak szabadon az Eötvös utca torkolatánál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mágnesként vonzottak a guberálókat

„Ezek mágnesként vonzották az illegális szemétlerakást, a guberálást, közvécékként is funkcionáltak. „Ennek vetünk most véget” – olvasható a bejegyzésben.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Évek óta probléma

„2019 óta kerestük a megoldást a problémára és hosszas egyeztetés, egyezkedést követően sikerült megállapodni a MÁV Zrt.-vel a Nyugati pályaudvar külső területén egy terület bérléséről”

Zárt kukatároló

„Itt alakítunk ki egy zárt kukatárolót, amihez mostantól kizárólag a köztisztasági cégek munkatársai férnek hozzá. Tehát közterületről a Bajza–Bulcsú-alagút melletti területen kialakítandó zárt térbe kerülhetnek a szeméttároló edények” – magyarázza Soproni Tamás.

Minden eddigi problémát megold

A bejegyzésből az is kiderült, hogy a munkák július végén kezdődtek és a tervek szerint szeptember végéig zajlanak. Az FKF-s kukák új tárolója minden eddigi problémát megold, hiszen zárt területen áll majd és felülről is fedett lesz, illetve csak az FKF és a kerületi köztisztasági cég emberei férnek hozzá a kukákhoz, guberálók, illegális hulladéklerakók nem.

Naponta egyszer

Ezenfelül naponta egyszer, napközben fogják üríteni a kukákat, így annak zaja nem fogja zavarni a környéken élőket, valamint a a folyamatos ürítés és takarítás azt is biztosítja, hogy rend és tisztaság vegye körül a tárolót. A polgármester továbbá azt is elmondta, növényekkel futtatják be a tárolót a kulturált megjelenés érdekében.

Már korábban is volt róla szó

Soproni Tamás arról is beszélt, az FKF-es kukák áthelyezéséről korábban több lakossági fórumon is szó volt, a közelben lévő házak lakói a napokban levélben kapnak részletes tájékoztatást, a közeli társasházak közös képviselőit pedig a polgármester meghívta, hogy személyesen tájékoztassa őket erről a folyamatról.

Pihenőrész

„Azt tervezzük, hogy a MÁV-tól a kukatároló és a Bajza-Bulcsú alagút közötti területet is kibéreljük, hogy jövőre egy kis zöld pihenőrészt alakíthassunk ki. Ha pedig minden óvintézkedés ellenére az új, kulturált kukatárolónál ugyanaz a tünetegyüttes jelenne meg, mint a jelenlegi helyen, természetesen revideáljuk a terveket, és az FKF-fel közösen vállaljuk, hogy új helyet keresünk neki” – írja.

Tiszta, rendezett, biztonságos

„Az FKF-s tárolók elhelyezése jól illeszkedik abba a folyamatba, amellyel a Podmaniczky utcát tesszük élhetőbbé: a felújítása óta tiszta, rendezett és biztonságos a Bajza–Bulcsú-aluljáró; idén ősszel megindul a Szív utca torkolatánál a lámpás zebra kiépítése; ehhez kapcsolódóan pedig fákkal és padokkal újul meg a Ferdinánd híd előtti tér; valamint rendezzük a Ferdinánd-rézsű zöldjét” – zárja sorait Soproni Tamás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Soproni Tamás, Facebook