Betört a Pest megyei házba, majd megerőszakolta és kirabolta a 49 éves nőt a férfi. A tettest fél év után fogták el a rendőrök.

Idén január közepén, az esti órákban tört be egy Pest megyei házba a férfi. Az ott egyedül tartózkodó nő az előszobában futott bele az idegen férfiba, akit lefújt gázspray-vel, de az nem riasztotta el őt. Sőt úgy felbőszítette, hogy csuklójánál megragadva ráncigálni kezdte áldozatát, egészen a hálószobáig, ahol babzsákot téve a fejére meg is erőszakolta a 49 éves asszonyt.

Eközben a megölésével fenyegette, majd amikor a nő az ágy melletti szekrényről elérte az ott lévő konyhakést, támadója kicsavarta a kezéből, és megvágta vele. Végül ráparancsolt, hogy maradjon az ágyon, majd átkutatva lakását négyezer forint készpénzzel távozott a helyszínről. A nő csuklótörést szenvedett, kórházba szállították, ahol ellátták sérüléseit.

A rendőrség, az áldozat által adott személyleírás alapján próbálták azonosítani az elkövetőt. Júniusában kiderült, a támadó egy 26 éves tiszafüredi férfi.

A 26 éves betörő ellen elfogatóparancsot adtak ki, június 19-én a tiszafüredi vasútállomáson kapcsolták le. Letartóztatása után P. Dániel tettét elismerte, a Gödöllői Rendőrkapitányság szexuális erőszak, kifosztás és testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást ellene.

Kiemelt kép: a gyanúsított a rendőrségen – Forrás: police.hu