Véletlenül bezárta a kétéves unokáját az autó utasterébe egy nagymama Nyíregyházán. Az aggódó nagyszülő értesítette a rendőröket, akik nem haboztak: betörték az üveget, hogy épségben kimentsék a gyermeket.

Leblokkolt a zár

A rendőrségre egy kétségbeesett nagymama tett bejelentést május 2-án délelőtt. Elmondta, hogy az egyik nyíregyházi élelmiszeráruház parkolójában tartózkodik, ahol a vásárlás után bepakolt autója csomagtartójába, véletlenül bezárta az utastérbe 2 éves unokáját az indítókulccsal együtt. A központi zár blokkolt, így képtelen a gyereket kiszabadítani.

Kezdte elveszíteni az eszméletét

A küldésre a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei, Fejér László és Antal György Erik rendőr őrmesterek érkeztek. A kislány addigra már közel félórája azt autó foglya volt. Fejér őrmester pillanatok alatt felismerte, hogy azonnal cselekedni kell, mert a kislány láthatóan kezdte elveszíteni az eszméletét a felmelegedett utastérben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Betörte az ablakot

Az őrmester nem tétovázott, egy csavarkulccsal betörte a jobb első ablakot, és sérülésmentesen kiemelte a kis Emmát. Időközben a mentők is megérkeztek, akik átvették a kislány ellátását.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Rendőrségi felhívás

Gyermeket, állatot szándékosan senki ne hagyjon autója utasterében még rövid időre sem!Az ablak résnyire lehúzva sem biztosít védelmet. Nagy hőségben különösen fontos erre odafigyelni, de nem kell ahhoz kánikula, hogy egy napon álló autó utasterében a hőmérséklet akár percek alatt olyan mértékben felforrósodjon, hogy a bent tartózkodók élete komoly veszélyben legyen.

Hívja a 112-t!

Ha valaki napon hagyott járműben gyermeket, állatot lát, hívja a 112-es segélyívót, közben próbálja keresni az autó tulajdonosát, és ellenőrizze, hátha valamelyik ajtó kinyílik.

Be kell törni az ablakot

Végszükség esetén – figyelve arra, hogy a berobbanó szilánkok ne okozzanak sérülést – be kell törni az autóban rekedt gyermektől, állattól legtávolabb eső ablakot. A segítségre szorulót ki kell menteni az autóból, és a mentők megérkezéséig hűvös helyre kell vinni. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció