Ma este a törökbálinti Walla óvodát bezárják, mivel egy ott dolgozó koronavírusos lett. A polgármester teljes fertőtlenítést rendelt el nem csak az óvodákban, de minden helyi intézményben és még a város buszmegállóiban is.

Elek Sándor, Törökbálint polgármestere a közösségi oldalán jelentette be, hogy a ma esti zárással a törökbálinti Walla óvodát bezárják, mivel az egyik szakdolgozó megfertőződött a koronavírussal.

A járási hivatal népegészségügyi osztálya elrendelte az óvoda összes dolgozójának, és az oda járó gyerekek hatósági karanténba helyezését 14 napra. 

A polgármester elrendelte az óvoda teljes épületének fertőtlenítését. A polgármester azt is írja, hogy a vírus újabb hulláma erősödik, kéri, vigyázzon mindenki magára és egymásra.

Cikkünk megjelenése előtt alig egy órával jelentette be a törökbálinti polgármester, hogy péntektől a termelő piac területén elrendeli a kötelező kézfertőtlenítést és a szájmaszk viselését.

Szintén a holnapi naptól megkezdik a város buszmegállóinak rendszeres fertőtlenítését. Augusztus 30. napjától a város területén található nevelési és oktatási intézményekbe az ott dolgozók, valamint az oda járó gyermekek, tanulók kizárólag tünetmentesen, lázmérést követően léphetnek be.

Szülők a bölcsőde és az óvodai intézmények területére szájmaszkot viselve léphetnek be. Elrendeli továbbá az összes önkormányzati intézmény területén a szájmaszk kötelező viselését, valamint az összes bölcsődei és óvodai dolgozónak a nevelési év megkezdése előtti letesztelését. Majd megkezdik az összes törökbálinti intézmény munkatársainak tesztelését is.

Tisztelt Törökbálintiak!Tájékoztatom a törökbálinti lakosokat, hogy a holnapi naptól, azaz augusztus 28. napjától a…

Posted by Elek Sándor polgármester on Thursday, August 27, 2020

Kiemelt kép: Walla óvoda Törökbálinton – Forrás: Facebook