A bíróság elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki bezárva tartott egy nőt, mert az nem akart Németországban prostituált lenni. A szerencsétlen nőt úgy megverték, hogy a bordája is eltörött. Meglepő módon buktak le.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Monori Járási Ügyészség – írja mai közleményében a Budapest Környéki Törvényszék.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2018. októberében megismerkedett meg a sértettel Budapesten, aki elmondta a gyanúsítottnak, hogy prostitúciós tevékenységből tartja fent magát és jelenleg az utcán él. A későbbi fogvatartó felajánlotta neki, hogy lakjon nála, amit a nő a kiszolgáltatott helyzete miatt elfogadott és elment vele a monori lakcímére.

A férfi meggyőzte a nőt, hogy Németországban végezzen neki prostitúciós tevékenységet. A nő először beleegyezett az üzletbe, de miután visszakozott a férfi és élettársa a továbbiakban nem engedte ki őt a házból. Szerencsétlen nőnek egyszer sikerült megszöknie, azonban erőszakkal visszavitték az ingatlanba és fizikailag bántalmazták.

Mindezek után, mivel a bezárt nő személyi igazolványának az érvényessége lejárt, annak pótlása miatt 2018. december 1-jén a budapesti, VIII. kerületi okmányirodába vitték, ahonnan a dolgozók értesítették a rendőrséget, mert ellen elfogató parancs volt érvényben a bezárt nővel szemben.

A kiérkező járőrök a nőt előállították. Ezt követően 2018. december 8-án éjszaka a bezárt nő megjelent az orvosi ügyeleten, ahol bordatörés diagnosztizálását követően az ügyeletes orvos értesítette a rendőrséget, így az őt bezáró férfi nyomára bukkantak.

A fogvatartó férfi letartóztatásának hiányában fennáll annak a veszélye, hogy a férfi és más, tanúként kihallgatandó személyek megfélemlítésével, befolyásolásával a bizonyítás meghiúsítására, megnehezítésére törekedne. A férfi bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, figyelemmel az eddigi életvitelére, alappal feltehető, hogy a jövőben újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság a férfit meghallgatta, az ügyészi indítványt megvizsgálta és azzal egyetértve elrendelte a letartóztatását – írja a Budapest Környéki Törvényszék a közleményében.

Kiemelt kép: illusztráció