Bicske közelében, egy erdőben találták meg annak az 50 éves férfinak a holttestét, akit november 19-én, Oroszlányban rakott ki a betegszállító. Szabó Ferenc, 20 kilométert tett meg, mielőtt meghalt. Halálát kihűlés okozta. Felesége most feljelentést tett, tudni szeretné, ki a felelős azért, amiért beteg férjét magára hagyták az út szélén.

Kórházba vitték

Amint arról beszámoltunk, Szabó Ferenc három hete epilepsziás rohamot kapott. Mivel felesége nem volt otthon, a szomszédoktól kért segítséget, ők hívtak hozzá mentőt. Tatabányára vitték kórházba, ahonnan már másnap elengedték.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Betegszállítóval ment volna haza

Az 50 éves férfi egy betegszállítóval indult el kisbéri otthonába. De csak félútig jutott, a szállítók ugyanis Oroszlányban hagyták. A cég azt állítja, hogy Ferenc rá akart gyújtani az autóban, majd kiszállt, de vissza már nem akart menni. Ezért a betegszállítók otthagyták.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Zavarta volna a többi beteget

Felesége azt mondta, a betegszállítók magyarázata szerint azért hagyták ott, mert zavarta a többi beteget. Az asszony szerint férje gondozásra szorult, ha így is volt, rendőrt, mentőt kellett volna hívni hozzá. „Nem tették, magára hagyták. Bejelentettük az eltűnését, napokig nem történt semmi, a térfigyelő kamerákat sem nézték át. Többen, így a betegszállítók is azt állították, a városban koldul, de nem találtam sem én, sem a gondnoka”.

Megtalálták a holttestét

Mint utóbb kiderült, Ferenc Oroszlányból gyalog indult haza.  Nem tudta, hogy merre megy, az ellenkező irányba indult, eltévedt az erdőben, majd összeesett a fáradtságtól. Holttestét Oroszlánytól 20 kilométerre találták meg egy erdőben.

Feljelentést tett a felesége

„Nem tudni, hány fagyos éjszakát élt túl, amikor rátaláltak december 4-én, már napok óta halott volt” – mondta a felesége, aki most feljelentést tett az ügyben.  

A mentőszolgálat nem érzi felelősnek magát

Az Országos Mentőszolgálat a Blikkel azt közölte, nekik nincs közük az esethez. A szállítást kérő orvos őrzés nélküli egyszerű betegszállítást rendelt gyógyintézetből lakásra, illetve tartózkodási helyre. A szállítást végző betegszállító szervezet azt jelezte a koordinátornak, hogy a férfi önkényesen eltávozott.

Önkényesen távozott?

A jegyzőkönyvek szerint a betegszállító azt jelentette, hogy a férfi, akinek a tatabányai kórházból történő hazaszállítását kérték, útközben a kocsiban akart rágyújtani. A betegszállító jármű személyzete ezt nem engedélyezte, de felajánlotta, hogy ha a férfi kiszáll a kocsiból, hogy cigarettára gyújtson, megvárják és visszaszállhat. A férfi a jelentés szerint azonban kiszállt és önkényesen távozott.

Felelőst keres

Az asszony szerint, azzal, hogy magára hagyták, megpecsételték a sorsát. „A párom már nem támaszthatom fel, de feljelentést tettem a Kisbéri Rendőrkapitányságon, foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlanság miatt. Egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás, azt szeretném, ha lenne felelősségre vonás, hogy soha, sehol, senki mással ne történhessen ilyen”.

A betegszállító sem érzi magát felelősnek

A beteg szállítását végző Keleti Sanitas Kft. továbbra is állítja, hogy bár fiatal, rutintalan munkatársuk vezette azt az autót, melyből Szabó Ferenc kiszállt, ők nem hibáztak. Szerintük a beteg nem kívánt különleges szállítást, önként hagyta el a járművet, nem tudtak rá várni, nem lehetett erőszakkal visszaültetni. Nagyon sajnálják, hogy nem került elő élve, de szerintük nincs közük a halálesethez.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció