Elképesztő jelenetet rögzített egy kamera az M1-es autópályán. Egy luxusterepjáró hatalmas balesetet okozott.

Sietett

A sűrűbb forgalomban próbált gyorsan előrébb jutni egy fekete terepjáró az M1-es autópályán. “Biztos szül a felesége” – szoktuk mondani, amikor valaki eszetlenül nyomja neki – írták az MKFI Facebook oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Próbált átsorolni

A belső sávban haladó fekete autó sofőrje az indexet egy villantásra használta csak, majd azonnal a külső sávba próbált átsorolni két autó közé. Egy darabig a felező vonalon haladt és így találta el a külső sávban haladó kisteherautót, ami a hátulról kapott hirtelen lökéstől azonnal irányt váltott és a jobb oldali szalagkorlátnak csapódott, majd felborult, rakománya szétszóródott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Senki sem sérült meg

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki. „Egy másodperc. Ennyi idő elég és kész a baj. Amikor sietsz, mások életével is játszol, nem csak a sajátoddal. Tartsd be a követési távolságot, akkor válts sávot, ha ott hely is van és be is engednek. Ja és ne rohanj, nem éri meg!” – írták a Facebook oldalon.

Mutatjuk a videót:

Korábbi baleset

Ahogy a Kékvillogó.hu hírportál beszámolt róla, tragédiával is végződhetett volna az a manőver, ami az M1-es autópályán játszódott le a napokban. Egy gyorsan hajtó sofőr először a szalagkorlátnak hajtott, majd egy kamion elé került.

Akciófilmbe illő jelenetek

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le az M1-es autópályán, a 106-os kilométernél, november 7-én fél 12 körül. Egy autós olyan gyorsan akart bevágni az érkező három kamion elé, hogy már csúszva érkezett meg az autópályára.

Elvesztette uralmát a jármű felett

A sofőr elvesztette uralmát az autója felett, és hiába próbálta, már nem tudta visszanyerni az irányítást. A forgalommal szembe fordulva, egy autó és egy kamion között még éppen átcsúszott, majd a szalagkorlátnak ütközött.

Egy kamion előtt állt meg

És még nem volt vége a megpróbáltatásoknak: az autó többször megpördült, majd egy kamion előtt állt meg. A kamion sofőrje nagy lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot: vészfékezett, így éppen megállt a SEAT előtt.

Rálépett a gázra

„Szerintem látta, hogy jönnek a kamionok, odalépett neki, hogy előttük beférjen. Nem jött össze neki. Piszok nagy mázli, hogy így zajlott le az esemény, remélem azért a büntetés méltó lesz” – írta egy hozzászóló az MKIF Zrt. közösségi oldalán.

Figyelni az évszakváltásra

„Túl nagy volt a tempó. Lehetett a burkolat árnyékos hely miatt nedves, vagy épp faleveles. Tapasztalatok alapján évszakváltás, vagy extrém időjárási viszonyok között több a baleset” – olvashattuk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: MKFI Facebook videója