Még mindig az igazségügyi elmegyógyintézetben vizsgálják azt az újpesti férfit, aki meggyilkolta szüleit a múlt héten. Attila mentális betegségben szenved, nem szedte gyógyszereit, édesanyja is aggódott érte – ezt mondták a rokonok a gyilkosság után.

Két holttesetet találtak

G. Elemér testvére május 24-én, délelőtt tett bejelentést a rendőrségen, hogy sem őt, sem sógornőjét nem éri el telefonon. Mivel tudta, hogy az unokaöccse mentális betegségben szenved, rosszat sejtett. A félelme beigazolódott: az egyenruhások a katasztrófavédelem segítségével behatoltak az újpesti lakásba, ahol azonnal rábukkantak a házaspár élettelen, vérben ázó testére.

Elfogták a fiukat

Elemér és Magdi akkor már napok óta halott lehetett, mindkettejüket leszúrták. Hamar fény derült a lehetséges elkövető személyére: a rendőrök órákkal később, az otthonában kapták el a házaspár fiát, a közelben lakó Attilát.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy bankban dolgozott

A házaspár jó anyagi körülmények közt élt, haláluk előtt egy héttel még külföldön ünnepelték születésnapjukat. Egyetlen fiuknak lakást vásároltak. Attila korábban egy bankban dolgozott, de miután mentális betegsége elhatalmasodott rajta, már nem tudta ellátni munkáját.

Nem szedte a gyógyszereit

Az egyik szomszéd, a házaspár halála után azt mesélte, hogy Magdi, Attila édesanyja nagyon aggódott a fiáért, mivel a férfi nem szedte a gyógyszereit.

Megúszhatja a börtönt

A 37 éves férfit azóta a bíróság letartóztatta, a kényszerintézkedést pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani. Attilán azóta több vizsgálatot elvégeztek. Amennyiben kiderül, hogy zavart elmeállapotban követte el a gyilkosságot, megúszhatja a börtönt és az elmegyógyintézetben kell élnie.

Felnézett az apjára

A házaspár egyik rokona szerint Attila felnézett az édesapjára, akitől sok mindent tanult az életben. Jó volt a kapcsolatuk, de a betegsége sok fejfájást okozott a családnak.

Megbocsájtottak neki

„Sajnos, rohamosan romlott az állapota, és mind tudjuk, hogy ép elmével sosem bántotta volna az édesapjáékat. Biztosak vagyunk benne, hogy Magdi már nem haragszik rá, így mi is megbocsátunk neki”– mondta a rokon a Borsnak.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyilkosság után – Forrás: Facebook/Újpest