Ahogy mondani szokás, ilyen nincs és mégis van: a rendőrök a napokban egy olyan járművezetőt igazoltattak, akinek autójában, a műszerfalon egy kézzel készített, járművezetésre vonatkozó használati utasítás volt…

Kézzel készített használati utasítás

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei a közúti ellenőrzés során egy olyan járművezetőt igazoltattak, akinek autójában, a műszerfalon egy kézzel készített, járművezetésre vonatkozó használati utasítás volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A hozzátartozók felelőssége

A rendőrök hangsúlyozzák, hogy nem kizárólag a gépkocsivezető felelőssége, hanem a hozzátartozóké is, ha olyan személyt engednek a közúti forgalomban közlekedni, akinek vezetési gyakorlata, KRESZ tudása ismétlésre szorul.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kérjenek segítséget

A rendőrök ezúton is kérik, hogy a jogszabályi ismereteik felelevenítésére szánjanak időt, valamint az alapvető biztonságos közlekedéshez szükséges gépjárművezetői tudás ismételt elsajátításához kérje bármelyik autósiskola oktatójának segítségét – írta a Veszprém vármegyei rendőrség.

A kép önmagáért beszél

Szabálytalan sofőr

A BudaPestkörnyéke.hu egyik olvasójától kaptuk azt a felvételt, amely Budakeszin, a buszvégállomásnál készült. A videó két fedélzeti kamerával készült. Az egyik az autó hátuljára, a másik az elejére van szerelve, így pontosan látszik a Volvot vezető sofőr szabálytalankodása. 

Átlépi a záróvonalat

A felvétel elején az látszik, hogy a Budaörsi útról a pátyi elágazásnál Budakeszi belvárosa felé kanyarodik az autó. Amikor odaér az okmányiroda előtti buszvégállomás zebrájához, a mögötte haladó Volvo sofőrje már nagyon nem bír magával, átlépi a záróvonalat és előzésbe kezd.

Előzés zebrán

A következő képeken az látszik, hogy a Volvo akkor előzi meg a kamerával felszerelt autót, amikor az éppen elhagyja a zebrát, vagyis a Volvo sofőrje a gyalogátkelőn kezdett előzni.

Életveszélyes előzés

Ezt követően kikanyarodik egy kék busz az állomásról, hogy elinduljon Budapest felé, majd szemből érkezik egy Suzuki, a Volvo sofőrje pedig előzni kezd. Elsőként a kamerával felszerelt autót, majd a buszt, de úgy, hogy pontosan látja, jön egy fehér teherautó szembe.

Balesetveszély

A Volvo terepjáró sofőrje megpróbál elsliccenni a busz és a teherautó között. Ez csak azért sikerült neki, mert a teherautó és a busz is lehúzódott az útról, hogy a Volvot vezető idióta sofőr ne okozzon balesetet. A felvételt teljes egészében megtekintheti a BudaPestkörnyéke.hu oldalon.

Sokan jogsi nélkül vezetnek

A felvétel sajnos tipikus, rengeteg szabálytalanság történik az agglomeráció és az ország útjain. Egyre több sofőrt fognak el jogosítvány nélkül, mert sokaknak inkább megéri jogsi nélkül vezetni, mint 500 ezerért letenni a vizsgát, amire még tanulni is kell.

Idióták Budapesten és környékén

Ha egyre több autón lesz fedélzeti kamera, akkor egyre több ilyen, másokkal nem törődő, agresszív sofőrt lehet kiszűrni és talán az utak is biztonságosabbak lesznek. A szabályok ugyanis mindenkire egyformán vonatkoznak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ilyen nincs és mégis van… Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség.