A végső határidő előtt két héttel befejeződtek az átépítési munkák az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszán, hétfőtől gyalogos sétány várja az arra járókat, de a gépjárműforgalom még nem indulhat meg – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Gyalogos sétány

A BKK közleménye szerint az említett szakaszon gyalogos sétányt és fasort alakítottak ki az útpálya, valamint a Duna között. Megszűntek a kihasználatlan felületek, zöldebbé vált a partszakasz. A látkép, valamint a világörökségi helyszín nem sérült, sőt az új sétánynak köszönhetően a dunai panorámában gyönyörködhetnek majd az odalátogatók – írták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Birtokba vehető

Közölték, hétfőtől – a gépjárműforgalmat kivéve – ismét birtokba vehető az Országház és a Margit híd közötti alsó rakpartszakasz. A pesti alsó rakparton zajló vízvezeték főnyomócsövének cseréje miatt az Eötvös tértől a Margit hídig a gépjárműforgalom elől továbbra is lezárva marad a teljes útszakasz. A mozogni vágyók azonban a Kossuth Lajos téri – József Attila szobor előtti – feljáróig haladhatnak, a kerékpárral vagy rollerrel közlekedőknek, illetve a babakocsival sétálóknak is ezt érdemes igénybe venniük – írták.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Ezt közölte a BKK

A BKK közölte, a felújítás során a Markó utcai felhajtó támfalát áthelyezték, és ennek köszönhetően elkészülhetett az új gyalogos sétány, miközben az örökségvédelem alatt álló lépcsős partfal megmaradt.

Faültetés

Az Olimpia park vonalától a Margit hídi felhajtóig – a városvezetőség által frissített terveknek köszönhetően – összesen 34 “talajkapcsolatos” fát ültettek. Energiatakarékos fényforrással felszerelt új lámpaoszlopokat helyeztek el, útvíztelenítő rendszert alakítottak ki, amely lehetővé teszi, hogy a felszíni csapadékvíz megtisztítva kerüljön a Dunába. Továbbá a beruházás keretében új utcabútorokat helyeztek ki.

Éhetőbbé tétel

A pesti Duna-part megújulását és élhetőbbé tételét célzó fővárosi fejlesztés az ENVIRODUNA Kft. lebonyolításában valósult meg – olvasható.

Ez következik most

A közleményben kitértek arra is, hogy a víznyomócső-rekonstrukciós munkák után kezdődhet a kivitelezés a RAK-PARK projektben, amely a pesti Duna-part Kossuth Lajos tértől Fővám térig tartó szakaszának élhetőbbé tételét célozza meg.

Ez a cél

Cél, hogy növekedjenek a városi parkjellegű zöldfelületek, és közelebb kerüljenek a városlakók a vízparthoz. Az első ütem az id. Antall József rakpart és a Március 15. tér között, a második pedig a Fővám térig valósul meg. Ezeknek a tervezése már folyamatban van – írták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vitézy Dávid is posztolt róla:

Kiemelt kép: Vitézy Dávid Facebook oldala