Forgalomba állt a 17-es és a 19-es vonalán egy újabb CAF-villamos – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Üzembehelyezési engedélyt

A 2017-ben megrendelt járművek közül a tizenhetedik villamos üzembehelyezési engedélyét is kiadta a hatóság, így péntektől forgalomba állhatott – írták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már csak 9 villamos átvétele van hátra

A huszonhat megrendelt villamosból már csak kilencnek az átvétele van hátra – közölték, hozzátéve, hogy a tervek szerint havonta két járművet állítanak majd forgalomba.

Ezek a vonalak érintettek

A szerelvényekkel ősztől, a szükséges infrastruktúra-fejlesztések elvégzése után az 50-es és az 56/56A villamos vonalán is lehet majd utazni.

A támogatás

A fővárosi önkormányzat, valamint a BKK villamos és trolibusz járműprojektjének második ütemét az Európai Unió 17,6 milliárd forinttal támogatja. A támogatási szerződés teljes összege a fővárosi önrésszel mintegy nettó 17,7 milliárd forint – áll a közleményben.

Fejlődnek a trolik is

Megjelent az ajánlati felhívás a trolibusz-felsővezetékhálózat és áramellátás kivitelezésére a Baross utca–Üllői út–Kálvin tér nyomvonalon. A fejlesztésnek köszönhetően átszállásmentes és állandó trolibuszkapcsolat jöhet létre az Orczy tér–Kálvin tér–Deák Ferenc tér–Zugló vasútállomás útvonalon, olvasható a BKK oldalán.

Beruházás

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) a Budapesti trolibusz-járműbeszerzés és kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztés elnevezésű közlekedésfejlesztési beruházás keretében, Európai Uniós források felhasználásával már 2018-ban beszerzett 10 szóló és 11 csuklós trolibuszt a Solaris–Škoda gyártótól. A trolibusz-közlekedés üzembiztos és gazdaságos üzemeltetéséhez ugyanakkor megfelelő felsővezeték-hálózat is szükséges. További részletek itt.

Újabb mérföldkő

A járműbeszerzésekhez kapcsolódó munkák újabb mérföldköveként megjelent a „Trolibusz felsővezeték hálózat és áramellátás kivitelezése a Budapest Baross utca–Üllői út–Kálvin tér nyomvonalon” tárgyú építési beruházás ajánlati felhívása.

A fejlesztés:

Fotó: BKK

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: BKK