Mától újabb helyszíneken lehet igénybe venni a MOL Bubi közbringaszolgáltatást: a kerékpárokat a 6. kerület 4 pontján létrehozott gyűjtőállomásokon is el lehet érni. A szolgáltatás eközben újabb mérföldkőhöz ért, már több mint 4 millió alkalommal utaztak az ügyfelek a közbringákkal.

Újabb gyűjtőállomások

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a Terézvárosi Önkormányzat együttműködésében, a MOL támogatásával 4 újabb gyűjtőállomással bővül a MOL Bubi hálózata. A felhasználók visszajelzései alapján a közbringarendszer új állomásai a 6. kerület 4 pontján, a Hunyadi téren, a Szondi utca–Bajza utca és az Izabella utca–Szondi utca kereszteződésben, valamint a Podmaniczky utca–Teréz körút sarkán jöttek létre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Igazi sikertörténet

Az új gyűjtőállomások átadásával egybekötött sajtótájékoztatón Karácsony Gergely főpolgármester elmondta, hogy a MOL Bubi igazi sikertörténet és a közbringarendszer mára szerves része lett a fővárosi közlekedésnek. Hozzátette: a klímaválság és az energiaválság is azt bizonyítja, hogy az irány helyes, a szolgáltatást tovább kell fejleszteni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Esőben is kedvelik

A Blahán is lesz

Dr. Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a MOL Bubi egy környezettudatos, egészséges, és gyors megoldás a városi közlekedésben. A cégvezető kiemelte, hogy a mostani átadást egy újabb mérföldkővel ünnepelte a rendszer, amelyben a tavaly májusi megújulás óta november közepéig már több mint 4 millió alkalommal ültek a kerékpárokra. A BKK vezetője jelezte, hogy hamarosan a Blaha Lujza téren is lesznek gyűjtőállomások.

A környezet védelme

A terézvárosi polgármester azt emelte ki, hogy egy emberközpontúbb, élhetőbb, tisztább levegőjű város megteremtéséhez ugyanúgy hozzátartozik a zöld környezet védelme, a fásítás, mint a környezetkímélő közlekedés népszerűsítése. Soproni Tamás hozzátette: ahogy nő a biciklit használók száma, úgy bővítik a szükséges tárolóhelyeket, és egyben biztosítják az elektromos rollerek kulturált elhelyezését is Budapest szívében.

Nagyon népszerű

Jövőbeni fejlesztések

Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy a MOL büszke arra, hogy a kezdetek óta a MOL Bubi névadója és együttműködésének köszönhetően másfél éve a rendszer sikeresen megújulhatott.  A MOL az ügyfélélményre fókuszáló fejlesztési stratégiát támogatja, ennek köszönhető, hogy ma egy újabb kerületben is bővülhetett a rendszer. Budapesti székhelyű cégként fontos a Társaságnak az is, hogy így már 177 állomás és 2060 kerékpár segíti a környezetbarát közlekedési formát kedvelőket a fővárosban. A cégcsoport a jövőben is támogatja azokat a fejlesztéseket, amelyek az ügyféligényekre és fenntarthatóságra fókuszálva tehetik még népszerűbbé a MOL Bubit.

177 helyszín

Májusban és júniusban a 8. kerület, majd a 11. kerület 15 új pontján jöttek létre gyűjtőállomások, így a mai átadás után már 177 helyszínen lehet felvenni és leadni a kerékpárokat.

Másfél év után is töretlen a MOL Bubi népszerűsége

A közbringarendszer a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a jobb kerékpároknak köszönhetően a tavaly májusi megújulása óta sorra döntötte a rekordokat, idén november közepén pedig átlépte a 4 milliós utazásszámot. Az utolsó nyári hónapban több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe a szolgáltatást, sőt, szeptemberben két napon is több mint 16 ezerszer utaztak a zöld biciklikkel a felhasználók.

Egész évben

Az adatok alapján jól látszik, hogy nem csak napsütéses időben használják az ügyfelek a MOL Bubit: októberben, több mint 333 ezerszer választották az utazásuk során a közkerékpárokat, így kijelenthető, hogy egész évben a budapesti közlekedés egyik alapvető eszköze lett.

A fővárosiak igényei

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a fővárosiak igényeit kiszolgálva a lehető legtöbb ügyfél számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, ezért a társaság az elmúlt időszakban folyamatosan bővítette a közbringa-rendszert. Idén 500 vadonatúj MOL Bubi bicikli állt forgalomba, legutóbb október elején 200 vadonatúj kerékpárral nőtt az állomány. Ma már összesen 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére.

A bővítés fontossága

A bővítés fontosságát az is indokolja, hogy a közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a rendszer megújulása óta folyamatosan nő, és a felhasználói visszajelzések is egyértelműen a kerékpárflotta bővítését említik első helyen. Ezt követi szorosan az az igény, hogy minél több területen érhessék el a MOL Bubi szolgáltatását, amin a BKK és a budapesti kerületek közösen dolgoznak.

Biztonság

A BKK a MOL Bubi terézvárosi bővítése előtt a 6. kerületben már végrehajtott kerékpárosbarát fejlesztéseket: megújult a Bulcsú utca-Bajza utca gyalogos kerékpáralagút, továbbá biztonságosabb és élhetőbb lett a Podmaniczky utca Nagykörúton belüli szakasza. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: BKK